The Bullfight
The Bullfight
Egmond aan den Hoef

'The Bullfight' presenteert nieuwe plaat in Overslot

  Cultuur

Op zondagmiddag 3 december staat The Bullfight op het kleinkunstpodium van museumhoeve Overslot, gelegen tegenover de restanten van het Slot in Egmond aan den Hoef .

"Een trouwe schare vaste fans weet het al langer dan vandaag: The Bullfight is één van die bands die de tijd neemt. Geen hype, maar een underground-formatie die zich in de diepte ontwikkelt, kalm, zelfverzekerd en trefzeker."

Vanaf de eerste demo "Lips & Ashes" (2004), een 70 minuten tellende donkere trip, is duidelijk dat dit een band is behept met een onvermijdelijke uitgesprokenheid. En vanaf de allereerste optredens is ook helder: of je er nu van houdt of niet, het is geen doorsnee bandjesavond die zich ontvouwt. Nu, vier albums verder, is de band toegankelijker en professioneler dan ooit, zonder aan trefzekerheid te hebben ingeboet. Het nieuwe album is zonder twijfel het beste dat we sinds lange tijd van de vaderlandse kluitbodem hebben vernomen: een diepe worteling in de Europese muziektraditie gaat hand in hand met de vervreemding die The Bullfight eigen is.

De band bestaat uit Nick Verhoeven – Lead Vocals, Thomas van der Vliet – Guitar / Piano / organ, Eddie Kuijpers – (Double) Bass, Andre van den Hoek – Drums / percussion, Esther Vroegindeweij – Violin en Tim Moerkerken – Organ / Piano

De zaal is open vanaf 14.00 uur, aanvang muziek 16.00 uur. Entree is gratis, maar een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld! Kom op tijd, want vol=vol!

Museumhoeve Overslot is te vinden aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef en is ieder weekend vrij toegankelijk van 14.00 tot 18.00 uur

Meer berichten