Een uniek plaatje! Vlnr. wethouder Rob Opdam, ds Ph. Ouwendijk pastoor H. Helsloot, abt G. Mathijsen krijgen van Jaap de Graaf de boeken ter ondertekening aangereikt.
Een uniek plaatje! Vlnr. wethouder Rob Opdam, ds Ph. Ouwendijk pastoor H. Helsloot, abt G. Mathijsen krijgen van Jaap de Graaf de boeken ter ondertekening aangereikt. Foto; STiP Fotografie

Van heidense heilige plaats tot Rijksmonument

Cultuur Heiloo

HEILOO - Vrijdagmiddag 17 november vond de presentatie plaats van het boek 'Meer dan 1000 jaar Witte Kerk' van Jaap de Graaf. Het gehele college van Burgemeester en Wethouders en vele genodigden kwamen naar de Witte Kerk die sinds 1967 een Rijksmonument is.

Na het welkomstwoord door Kris van der Vlies, voorzitter van Stichting Monument Witte Kerk, werd stilgestaan bij de muziek die in de afgelopen 1000 jaar in de kerk gezongen en gespeeld werd. Door de gehele bijeenkomst heen werden vijf stukken gespeeld en gezongen, ieder uit een andere tijd. Na een lezing van ds Saskia Ossewaarde gaf Jaap de Graaf uitleg over het ontstaan van het boek en de hele weg die hij heeft moeten gaan om zover te komen dat hij de gehele 1000-jarige historie van het boek kon beschrijven. Het boek is verrijkt met kunstwerken gemaakt door kunstenaars uit Heiloo. De aquarellen van onder andere Marianne Eugster en Chris Zaal zijn te zien als illustratie in het boek. De presentatie werd afgesloten met de uitreiking van het eerste expemplaar aan abt G. Mathijsen, pastoor H. Helsloot, ds Ph. Ouwendijk en wethouder Rob Opdam. Alle vier voorzagen het eerste exemplaar van een handtekening.

Het boek, dat 222 pagina's telt, is een schitterend document geworden en is te koop bij de betere boekhandel voor 29,50 euro. Door het boek te kopen steunt u Stichting Monument Witte Kerk.

Vanaf 18 november is het boek en de nieuwe tentoonstelling over de Witte Kerk in de Oudheidkamer te zien.

Tekst: Yvonne van Stiphout

In de Oudheidkamer staat een maquette van de Witte Kerk. Daarachter de aquarellen die in het boek staan.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant