Werk van Rina de Raadt.
Werk van Rina de Raadt. Foto: aangeleverd

Galerie De Kapberg, een winterreis

8 nov, 13:00 Cultuur Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - In deze laatste tentoonstelling van Galerie De Kapberg dit jaar zijn weer prachtige kunstwerken te zien. We gaan naar warme landen, maar toeren ook op de schaats door onze eigen streken. Bergen en het vlakke polderland. Staande in de tentoonstelling gaan we op reis.

Denise Holtkamp
Denise Holtkamp volgde de Rietveld Academie in Amsterdam en is lid van het Kunstenaarscentrum Bergen (KCB). Sinds 2006 woont en werkt zij in Alkmaar. In de galerie zien we van haar veel collages: combinaties van teken- en schilderwerk met foto's. Haar werk heeft landschappen, bloemen en portretten als onderwerp. In het leven van Jan Giling speelt kunst de hoofdrol. Illustratiewerk voor reclame was lange tijd zijn beroep. Zijn liefde voor het impressionisme en landschappen kan hij nu vertalen in zijn schilderijen. Hij streeft naar de essentie, en heeft aandacht voor kleur en kleurwerking.

Fennanda Eleveld
Fennanda Eleveld is aanwezig met grote en kleine schilderijen en prachtige tekeningen en collages. Zij toont in haar tekeningen, collages en schilderijen haar waarnemingen van het landschap: hemel en aarde, bomen en wolken, bergen en rivieren, de zee. Ze kreeg haar opleiding aan de Rietveldacademie en aan de lerarenopleiding Ubbo Emmius in Groningen. Ze is sinds meer dan 30 jaar werkzaam in de kunsteducatie als docent. Sinds 2004 is ze betrokken bij de Hermitage in Amsterdam, als docent, beleidsadviseur en ontwikkelaar van kunstprogramma's.

Rina de Raadt
Rina de Raadt maakt sieraden. Aanvankelijk maakte ze met synthetische klei voorstellingen in miniatuur. Sinds 1995 ontwerpt ze sieraden. De eenvoud van vorm en kleur staan hierin centraal. Klei heeft haar altijd al geboeid. Ze zegt: 'Je kan dingen laten ontstaan terwijl je bezig bent, het wordt niet van te voren precies uitgedacht. Telkens ben ik weer op zoek naar nieuwe materialen en verrassende combinaties. De materiaalkeuze maakt het mogelijk sterk te variëren in vorm en toepassing.'

Niels Keus
Niels Keus is beeldhouwer. In het esthetische werk van hem is de relatie met architectuur duidelijk zichtbaar. Losse architectonische delen van gebouwen, de ene keer historisch dan weer eigentijds of modernistisch voegt hij samen tot een nieuw kernachtig beeld. Hij werkt met zink, wat zijn beelden een eigentijdse uitstraling geeft.

De tentoonstelling is te zien van 10 november tot en met 10 december op vrijdag-, zaterdag- en zondagmiddag van 13.00 tot 17.00 uur. Het adres is Slotweg 17 in Egmond aan den Hoef. De opening van de tentoonstelling vindt plaats op zondag 12 november om 15.00 uur. Wie meer wil zien van de galerie: www. galeriedekapberg.nl.

Werk van Rina de Raadt.
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief