De cheque wordt uitgereikt door Ko Hemminga (Rabobank) aan Jeanette Braam en Ted Herkes (Bibliotheek Heiloo)
De cheque wordt uitgereikt door Ko Hemminga (Rabobank) aan Jeanette Braam en Ted Herkes (Bibliotheek Heiloo) (Foto: Stip Fotografie)
Heiloo

Project Taalhuis ontvangt cheque van de Rabobank

  Cultuur

HEILOO - Vandaag reikte Ko Hemminga namens de Rabobank Noord-Kennemerland een cheque van € 500,00 uit aan Jeanette Braam en Ted Herkes van de bibliotheek Heiloo t.b.v. Project Taalhuis.

Dit project is opgestart door de Koninklijke bibliotheek en Stichting Lezen & Schrijven en is onderdeel van het ondersteuningsprogramma Taal voor het Leven. In Heiloo zijn ongeveer tweeduizend laaggeletterden. De bibliotheek is laagdrempelig en daarom is ervoor gekozen om daar een ruimte in te richten. Er worden o.a. taalcursussen en huiswerkcursussen gegeven.

De Rabobank ondersteunt dit initiatief graag, ook voor de bank is het belangrijk dat mensen weten wat ze doen. Daar hoort lezen, schrijven en begrijpen wat er geschreven staat zeker bij.

Het geld zal uitgegeven worden aan de aankleding van de ruimte. In de bibliotheek wil men graag een huiselijke sfeer creëren om zo de 'stap naar binnen' gemakkelijker te maken. Half oktober zal de ruimte klaar zijn en is er een bijeenkomst met organisaties die mensen kunnen doorsturen naar Het Taalhuis.

 Tekst: Yvonne van Stiphout

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>