De Eightball Boppers
De Eightball Boppers

Rock 'n Roll Street Akersloot

25 aug, 15:56 Cultuur Akersloot

Vrijdag 25, zaterdag 26 en zondag 27 augustus wordt in Akersloot de 25e editie van het jaarlijkse Rock ´n Roll Street festival georganiseerd. Een jubileum editie waar de organisatie trots op is! Jaarlijks trekken duizenden liefhebbers naar het Wilhelminaplein in Akersloot om te genieten van dit swingende Rock & Roll weekend met diverse evenementen zoals jaarmarkt, solexrace en oldtimerfestival.

Vrijdag 25 augustus begint om 16.00 uur de jaarmarkt. De markt is vorig jaar opnieuw opgezet. De markt wordt opgeluisterd door een groot aanbod aan snuisterijen, kleding, jukeboxen, platen en ambachten uit de Rock & Roll jaren. Er komt een echte barbier zijn kap- en scheerkunsten vertonen. Ook dit jaar weer veel vertier voor de kleinere bezoekers. Vrijdagmiddag zal de muziek al om 17.00 uur van start gaan met de Eightball Boppers.

Zaterdag 26 augustus staat in het teken van brullende motoren, overtrekkende benzinedampen, lange leren jassen en pothelmen, oftewel de solexrace 'Hel van het Westen'. Deze spectaculaire solexrace is al ruim 30 jaar een begrip in Akersloot. De standaardklasse, in originele kledij, trekt altijd enorm veel publiek en zorgt voor veel hilariteit. De speciale klasse met opgevoerde Solexen, die snelheden van 80-90 km kunnen halen. Stoere kerels, op zelfgemaakte Tod Rods. Ongeveer 20 jonge snelheidsduivels zullen hun minibikes uitproberen.

Na de solexrace en de diverse demonstraties, kunt u weer genieten van de muziek op het plein en in café De Vriendschap. De muziek op zaterdag zal vanaf 20.15 uur aanvangen met twee toppers in de grote tent: Crazy Cadillac en Shorty Jetson And his Racketeers en een waanzinnige band in de grote zaal van het café.

Zondag 27 augustus zal het bekende Akersloter oldtimerfestival worden gehouden. Een groot aantal oldtimers staan vanaf 13.00 uur voor het publiek te pronken in de oude kern van Akersloot. Prachtige Amerikaanse sleeën, Cadillacs, Ford Thunderbirds, Mustangs en oerdegelijke Europese oldtimers staan te pronken voor alle liefhebbers. U waant zich even in vervlogen tijden, stiekem zult u even wegdromen van Route 66 met alleen het geluid van de motor en Elvis Presley op de radio.
Voorafgaand aan het festival gaan de oldtimers een toertocht maken. Verder organiseert de Lowriders en Amerikaanse cruise fietsclub uit Nederland een Rock & Roll Cruise voor nostalgische en opmerkelijke fietsen met start om 11.00 uur op station Uitgeest en einde in Akersloot. Opgave voor de cruise kan via Stan Leijen: ontstan-@hotmail.com. Op zondag vindt er om 11.00 uur een dansvoorstelling plaats van Micheline Dansschool. Gevolgd door een demonstratie van de Rock & Roll Dansgroep Akersloot beginnend met de kinderen en daarna de volwassenen. De muziek start op zondag in de grote tent om 12.15 uur.

Het hele weekend zijn alle activiteiten gratis toegankelijk. Voor de kinderen is er ook volop vertier: springkussens, hoelahoepen, dansworkshop, kermisattracties, kapper (voor ook zo'n mooie vetkuif!), make up en haar voor de dames en schminken op vrijdag voor de kinderen. Voor meer informatie en inschrijvingen voor een marktkraam, solexrace of oldtimerfestival: www.rockenrollstreet.nl

Namens Stichting Rock `n Roll Street veel plezier!

Afbeelding
Afbeelding
Afbeelding
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief