Logo uitkijkpost.nl
Linkerpagina van het boek: 'I Soliti Quatro’ met de vader van Marco Borsato voor ‘De Oude Herberg.
Linkerpagina van het boek: 'I Soliti Quatro’ met de vader van Marco Borsato voor ‘De Oude Herberg.
Heiloo

Heiloo doet mee in boek NH-Beat

  Cultuur

In de geschiedenis van de popmuziek in de regio Alkmaar telt Heiloo ook mee. Enkele voorbeelden daarvan staan in het boek NH-Beat, popmuziek tussen duin & polder (1960-1980), dat onlangs is verschenen. Ter ere daarvan was er in het nieuwe Poppodium Victorie een succesvolle 'NH-Beat live'-concert waar gespeeld werd door de Rob Hoeke Tribute Band, The Vips, Memphis en Shoreline. De laatste groep helaas zonder de uit Heiloo afkomstige gitarist Henk Haanraads, die op dat moment op vakantie was.

Diezelfde Henk Haanraads is natuurlijk wel prominent aanwezig in het boek NH-Beat. Met het amusante verhaal hoe zijn eerste bandje The Tommy Guns in Heiloo tot stand kwam en zijn verdere muzikale zwerftocht langs vele in de regio bekende en minder bekende bandjes. Tegenwoordig treedt hij vooral solo op.

Ook bijzonder is het verhaal hoe de eigenaren van De Oude Herberg – nu restaurant Herberg Jan – in 1965 tijdens hun vakantie aan het Gardameer een Italiaans orkestje overhalen om die zomer in hun Heilooër dancing te komen spelen. Onder die musici Roberto Borsato, die verliefd wordt op een Alkmaars meisje en binnen een jaar wordt hun zoon Marco geboren, nu de beroemdste zanger uit deze regio.

De poppodia voor jongeren, die ontstaan aan het eind van de jaren zestig, komen eveneens aan bod. Met foto's en verhalen wordt de geschiedenis van clubs als de Storeyclub (Akersloot), JOEB (Egmond-Binnen) en de Beatbunker (Oudorp) vastgelegd. En in dat rijtje past uiteraard ook het in Heiloo legendarische BukBuk, mede bekend vanwege de spraakmakende Bukpopfestivals!

Het boek, geschreven door Peter Smit, is verkrijgbaar in de boekwinkels van Heiloo en via Bol.com. Het is verkrijgbaar voor € 24,50.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839499&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839502&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>