Afbeelding
Foto: aangeleverd

Jazz, Blues en Beeldende Kunst in museumhoeve Overslot

Cultuur Egmond aan den Hoef

EGMOND AAN DEN HOEF - Zondag 16 juli vanaf 16.00 uur speelt de jazzformatie Blue Coat in Museumhoeve Overslot, naast de vele jazz standards staat er ook behoorlijk wat latin en blues op het repertoire.

Er zijn bovendien een aantal exposities te zien, waaronder die van de Zaans Catalaanse kunstenaar Enric Adsera Riba met etsen en collages die eerder in het Singer Museum in Laren te zien waren en een expositie van Collages van diverse internationale kunstenaars. 

In het 'rariteiten kabinet' en het schelpenmuseum zijn zoveel wonderbaarlijke zaken te zien dat men hier gerust even de tijd voor moet nemen. Daarnaast is er een kleine permanente tentoonstelling van wisselende samenstelling te zien met een selectie uit meer dan 1000 jaar Beeldende kunst in Egmond, waaronder 'De Egmondse School van George Hitchcock' waarvan de film die dr. Peter van den Berg gemaakt heeft met commentaar van Jeroen Krabbé permanent in Overslot te zien is op groot beeld.

Museumhoeve Overslot aan de Slotweg 42 te Egmond aan den Hoef is ieder weekend geopend van 14.00 tot 18.00 uur of als de deur openstaat.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant