Logo uitkijkpost.nl
Teunis van der Zwart tijdens de MMH editie van 2016
Teunis van der Zwart tijdens de MMH editie van 2016 (Foto: Nausikaä de Blaauw via musicmeetingheiloo.nl)
Heiloo

‘Muzikale verbeelding’ bij Music Meeting Heiloo

  Cultuur

HEILOO - Dit weekend, 20 en 21 mei, vindt het jaarlijkse Music Meeting Heiloo (MMH) plaats bij de Strandwal op het landgoed Willibrordus. Het evenement beoogd een ontmoetingsplaats te zijn voor muzikanten, koorzangers en hun publiek in Heiloo. Elk jaar wordt er door artistiek directeur Teunis van der Zwart een thema verzonnen, waarmee ze de deelnemers uitdagen om eens wat anders te doen dan ze gewend zijn.

Uitkijkpost sprak met Teunis, die sinds het begin van Music Meeting Heiloo (vijf jaar geleden) de rol van artistiek directeur vervult, maar ook in het dagelijks leven een muzikale duizendpoot is. Hij treedt al jaren op als hoornist op allerlei podia in binnen- en buitenland, geeft les op het Conservatorium van Amsterdam en heeft daar ook een leidinggevende functie.

Muzikale verbeelding
"Dit jaar is het thema 'Muzikale Verbeelding'," vertelt Teunis. "De muzikanten en koorzangers hebben met fotografen gewerkt om samen te ontdekken wat de beelden bij hun muziek zijn. Dat kunnen foto's van de groep zijn, maar bijvoorbeeld ook plaatjes van natuur of architectuur." Het resultaat van deze samenwerking wordt op 20 en 21 mei gepresenteerd. Tijdens concerten van 30 tot 45 minuten projecteren de fotografen hun werk boven de hoofden van de muzikanten.

Eerste lustrum
Dit jaar is de vijfde editie van Music Meeting Heiloo; het eerste lustrum. Bijzonder voor Teunis, die bij elke editie nauw betrokken is geweest. "Als artistiek directeur ben ik verantwoordelijk voor alle zaken die betrekking hebben op het creatieve proces. Van het bedenken van het thema tot en met de afwerking van de concerten." Tijdens MMH zal hij rondlopen in de Strandwal, om groepen aan te kondigen en vooral heel erg te genieten van alle resultaten.

Toekomst
De toekomst van Music Meeting Heiloo ziet Teunis heel positief tegemoet. "We hebben een fantastische werkgroep, veel enthousiaste vrijwilligers, trouwe deelnemers, meer dan genoeg plannen, burgemeester Romeyn als ambassadeur, gulle sponsoren en merken hoe we inmiddels gedragen worden door de Heilooër gemeenschap. Niet voor niets hebben we al vier keer op rij bewezen dat we een prachtig evenement neer kunnen zetten, en dat gaat dit weekend zeker ook lukken bij ons eerste lustrum."

Tip
Of Teunis nog een tip voor de lezer heeft? Jazeker! "Vooral komen en puur op gevoel een keuze maken tussen alle concerten die er op de drie podia plaatsvinden. Er is echt voor elk wat wils. Laat je verrassen door wat Heiloo in artistiek opzicht te bieden heeft."

Music Meeting Heiloo vindt plaats op 20 en 21 mei van 13.00 tot 18.00 uur.
Locatie: De Strandwal op het landgoed Willibrordus, Kennemerstraatweg 464 in Heiloo.
Bekijk het programma (PDF, 1.1 MB)
Toegang is gratis. Aanmelden is niet nodig. Neem buren, vrienden en familie mee naar dit jaarlijks terugkerende muzikale evenement!
Volg MMH ook op https://www.facebook.com/musicmeetingheiloo.

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839499&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839502&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>