Weer wekelijks muziek in Museumhoeve Overslot
Hoeve Overslot
Hoeve Overslot
Egmond Binnen

Weer wekelijks muziek in Museumhoeve Overslot

  Cultuur

Zondag 16 april - Wieb Zigtema & Jan van der Smit
Na de succesvolle re-release van The Rousers-a Treat of new Beat op het Concerto-label december 2016, komt zanger-gitarist Wieb Zigtema binnenkort met The Years, Zondagmiddag 30 april wordt het album gepresenteerd op het Concerto podium door Zigtema en een aantal gasten zoals, Jeroen Tenty (Beans & Fatback), Ruben Braeken (Apneu, Glice), Jan van der Smit en niet te vergeten Tim Knol.

Jan Van Der Smit, zanger, gitarist bij bands als The Landlords en bij Wally Tax, liedjesschrijver, acteur voor Toneelgroep Amsterdam, figurant op de hoes van Fatal Flowers- album Johnny D Is Back, maar ook historicus en regisseur. Een echte alleskunner. Nadat Van der Smit eind jaren negentig het soloalbum Zwavel uitbracht, stortte hij zich op instrumentale muziek. Na aansporingen van Jeroen Tenty van Beans & Fatback en Eric Lensink van o.a. Tim Knol pakte hij echter enkele jaren geleden de draad als zanger en liedjesschrijver weer op. 

Wieb Zigtema & Jan van der Smit doen zondag 16 april in museumhoeve Overslot een greep uit hun repertoire. De zaal is open vanaf 14.00 uur, aanvang muziek 16.00 uur. Er is vrije entree, maar een vrijwillige bijdrage voor de muzikanten wordt zeer op prijs gesteld. Kom op tijd want vol=vol!

U kunt een bezoek aan het historische hart van Egmond aan den Hoef uitstekend combineren met een bezoek aan het  Huys Egmont met de informatieve tentoonstelling over de heren van Egmont van historicus Jos Hof en het rondje Roghman, met de zeer waarheidsgetrouwe tekeningen van Roelof Roghman die door stichting historisch Egmond rondom de restanten van het Slot op den Hoef zijn geplaatst. Zowel in galerie de Kapberg als in museumhoeve Overslot zijn boeiende tentoonstellingen van verschillende kunstenaars te zien. Men kan een rondje Egmond aan den Hoef op passende wijze afsluiten in museumhoeve Overslot met een bezoek aan het schelpenmuseum en rariteitenkabinet bij een echt Egmonds biertje en fantastische muziek.

Museumhoeve Overslot is ieder weekend geopend van 14.00 tot 18.00 of als de vlag uithangt.

U kunt weer vriend worden van Museumhoeve Overslot door minimaal 10 € per persoon te doneren op Bankrekening: NL67RABO0377834025 t.n.v. Stichting Hafre Productions, Vennewatersweg 19, 1935 AR Egmond-Binnen o.v.v. uw email adres. Vrienden van museumhoeve Overslot kunnen vooraf een zitplaats reserveren.

Meer berichten