Logo uitkijkpost.nl
Heiloo

Investering van € 260.000 nodig voor Theater De Beun

  Cultuur

De gemeente Heiloo wil in de zomer van 2017 een project opstarten om tot vervanging van de trekkenwand in Theater De Beun over te gaan.

In Theater de Beun is een trekkeninstallatie aanwezig waarmee bijvoorbeeld decor, licht- en geluidsapparatuur, en rekwisieten gehesen kunnen worden. Er wordt op dit moment gewerkt met zes elektrische trekken en vijf handaangedreven trekken.

De installatie voldoet niet meer aan de vereisten en dan met name niet aan de veiligheidseisen die benodigd zijn voor het waarborgen van de veiligheid met betrekking tot het hijsen boven personen en heeft ook een hoog risico op bedrijfsongevallen.
 
De gemeente Heiloo is eigenaar van Theater De Beun en vanuit die hoedanigheid is de gemeente verantwoordelijk voor instandhouding van onder andere de technische installaties.

Gezien de levensduur van de bestaande trekkenwand en gerezen twijfels omtrent het functioneren ervan, heeft de gemeente onderzoek laten verrichten naar de technische en functionele staat van deze installatie. Hieruit is gebleken dat de trekkenwand moet worden vervangen. 

Hiervoor moet een budget van € 260.000 als maximaal te besteden krediet beschikbaar gesteld worden. De jaarlijks terugkerende lasten van maximaal € 17.095 komen ten laste van de "bestemmingsreserve onderhoud gebouwen".

Bron: BeatFM

Reageer als eerste
Meer berichten
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
 
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839499&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>
<SCRIPT SRC="//secure.adnxs.com/ttj?id=5839502&cb=[CACHEBUSTER]&referrer=uitkijkpost.nl&pubclick=[INSERT_CLICK_TAG]&postcode=185,190,192,193" TYPE="text/javascript"></SCRIPT>