Afbeelding

Band uit Heiloo schrijft blues over fileleed A9

30 nov, 19:01 Cultuur Heiloo

Bron: RTV-NH HEILOO De Heilooër band 'Avagardner' die een nummer maakte over het fileleed op de A9, is overdonderd door het succes van hun lied. "Het internet ontplofte'', vertelt gitarist Hette Kooij. ''Een deel van de clip is zelfs op tv uitgezonden bij Goedemorgen Nederland. Ik kreeg van iedereen ontzettend leuke reacties".

Het is een blues recht uit het hart; de ellende op de A9. De bandleden van 'Avagardner' kunnen er allemaal over meepraten. Zo ook zanger Tony Daudey: ''Ik ging een keer om vijf uur van mijn werk weg en kwam pas om half acht thuis. Waar gaat dat over?''

Hit
En toen zanger Tony weer eens te laat was voor een repetitie was het idee daar. En zoals bij elke grote hit was ook dit liedje zo geschreven. ''We gingen zitten en we waren eigenlijk zo klaar." Het liedje is al deze zomer gemaakt maar toen de band vorige week een videoclip op social media plaatste, ging het helemaal los.

File
De band hoopt door de plotselinge bekendheid wat vaker geboekt te worden door de zaaleigenaren. Want er mogen nog wel wat optredens bij. "Veel kroegeigenaren willen covers horen, maar wij spelen eigenlijk alleen eigen werk. Maar we garanderen dat het dak eraf gaat."

Het mooiste zou zijn, als het nummer op de radio wordt gedraaid tijdens de ochtendspits. "En dat iedereen in de file dan het raam openzet en de radio keihard aanzet. Dan zou de file ook nog eens leuk worden."

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief