Trotse vrijwilligers en bestuursleden van JOEB:
Vlnr Els Klinkhamer, Dave Mizee, Frank Klinkhamer, Fred Valkering en Astrid Zwart.
Trotse vrijwilligers en bestuursleden van JOEB: Vlnr Els Klinkhamer, Dave Mizee, Frank Klinkhamer, Fred Valkering en Astrid Zwart.

JOEB ontvangt Cultuurprijs Egmond 2016

2 nov, 11:49 Cultuur Egmond Binnen

EGMOND AAN DEN HOEF - De Jongerenorganisatie Egmond-Binnen (JOEB) mag zichzelf feliciteren. Vice-voorzitter Frank Klinkhamer en Fred ValkeringIn van JOEB ontvingen zaterdagmiddag in de Slotkapel in Egmond aan den Hoef de cultuurprijs Egmond.

Nadat het gezelschap eerst was toegesproken door cabaretier HansPeter Corbee en toegezongen door troubadour Bert van Baar, overhandigde voorzitter Hans van den Berg van de Stichting Kunst en Cultuur Egmond de prijs: een bronzen beeldje van kunstschilder George Hitchcock. JOEB rekent erop om volgend jaar haar vijftigjarig jubileum in de nieuwe accommodatie naast de Schulp te kunnen vieren. Alle sprekers waren het erover eens dat het jeugdwerk een enorm belangrijke plaats in onze gemeenschap inneemt en dat soms bewoners en bestuurders het belang daarvan nog wel eens onderschatten. Dat dit jeugdwerk veelal door vrijwilligers wordt verricht, maakt de waardering des te groter. Terecht eindigde troubadour Bert van Baar dan ook met de veelzeggende woorden: "Bestuur, snuif de complimenten op en geniet ervan! Jullie, bestuursleden én alle vrijwilligers, hebben het meer dan verdiend!"

Nadat het officiële gedeelte was beëindigd, feliciteerden alle gasten de bestuursleden nog eens persoonlijk. Dat gebeurde onder het genot van een Egmonds Abdijbiertje in museumhoeve Overslot.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief