Woensdag 19 oktober: lezing over paarden
Woensdag 19 oktober: lezing over paarden

Activiteiten in Bibliotheek Heiloo tijdens herfstvakantie

14 okt, 15:00 Cultuur Heiloo

HEILOO - Er is in de herfstvakantie van alles te doen in Bibliotheek Heiloo. Het is namelijk 'codeweek', een landelijke campagne die kinderen stimuleert zelf aan de slag te gaan met programmeren.

Dinsdag 18 oktober, 10.30-12.00 uur
Leer een mini-robot programmeren. Door er geheime codes in te verwerken, geef je de robot allerlei opdrachten. Voor kinderen van 6 tot 9 jaar.

Woensdag 19 oktober, 14.00-15.30 uur
Openbare schaakles. Voor kinderen vanaf 9 jaar.

Woensdag 19 oktober, 10.30 uur
Een lezing over paarden. Imelda de Smet vertelt het ontroerende verhaal over de redding van twee paarden, die sindsdien werken als natuurlijke coaches.

Het verhaal in een notendop. Honderdtachtig paarden raakten tien jaar geleden geïsoleerd op een Dobbe. De Friese kwelder van It Fryske Gea - in de omgeving van Marrum - liep onder water en daar stonden de moeders en veulens, reddeloos verloren in het water. Door de moedige hulp van zeven ruiters konden de paarden op een natuurlijke manier worden gered. Dit gebeurde in samenwerking met de boer/eigenaar, de brandweer, de dierenarts en de burgemeester. Twee paarden uit deze groep verblijven sindsdien in Heiloo en werken daar als natuurlijke coaches aan de redding van mensen die vastzitten in emoties. Eigenaar Imelda de Smet was erbij en vertelt het ontroerende apocalyptische verhaal van de redding aan de hand van foto's en videobeelden.

Donderdag 20 oktober, 10.00-12.30 uur
Doe mee met de Minecraft Build Battle. Voor kinderen van 8 tot 13 jaar.

Voor al deze activiteiten geldt: opgave vooraf. Kinderen 5-12 jaar gratis. Voor meer informatie en deelname zie www.bibliotheekheiloo.nl

Ozobot
Schrijf je in voor onze nieuwsbrief