De Elckerlyc schoolband.
De Elckerlyc schoolband. Amanda Muller.

Elckerlyc schoolband op tv in de BZT show

2 jul, 19:15 Cultuur Heiloo

Na het eerste optreden van de Elckerlyc schoolband, tijdens een benefietvoorstelling op het schoolplein ten bate van vluchtelingenkinderen, werden video-opnames hiervan ingestuurd naar de muziekwedstrijd van de BZT Show (een televisieprogramma van NPO Zapp).

Een van de redenen om met de schoolband te starten was het initiatief "Meer muziek in de klas". Onderdeel hiervan is de BZTband XXL, waarvoor de BZT muziekshow dit najaar in tien tv-afleveringen op zoek gaat naar groepen die deel uit gaan maken van deze band. Aan het eind van het jaar zal BZTband XXL op een speciaal kerstgala spelen voor koningin Máxima.

Meer dan 400 scholen in Nederland hadden zich aangemeld en de verrassing was groot toen Elckerlyc een uitnodiging kreeg om auditie te komen doen in Hilversum! Bandleden Sierra, Febe, Timo, Wieke, Rover en Steven mochten 14 juni met heel groep 7 naar de audities. De hele klas heeft de weken daarvoor met bandcoach Amanda hard gewerkt om de muziek act extra vorm te geven door decor te bedenken en te schilderen.

Een ietwat zenuwachtige band mocht haar kunsten vertonen aan de strenge BZT jury, met onder andere zangeres Krystl. De jury had lovende woorden, maar ook wat kritische noten. Nog 89 andere scholen deden later die week auditie en het aftellen kon beginnen. Woensdag 29 juni was het dan eindelijk zover. In een videoboodschap vertelde Pepijn van de BZT show dat de Elckerlycband door was! 4 november mag de klas weer naar Hilversum en worden de opnames gemaakt, welke 5 november worden uitgezonden. Hoe cool is dat!

Tekst: Natalie Bottemanne.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief