In en om 'Atelier Blinckers' is tijdens de Kunstfietsroute werk van verschillende kunstenaars te zien.
In en om 'Atelier Blinckers' is tijdens de Kunstfietsroute werk van verschillende kunstenaars te zien.

 De 21ste Kunstfietsroute in Castricum

4 jun, 07:00 Cultuur Castricum

Op zaterdag 4 juni en zondag 5 juni vindt tussen 11.00 en 17.00 uur de 21 ste editie van de Kunstfietsroute plaats in de kernen Castricum, Bakkum en Limmen. Bij de 26 stops in deze kernen laten kunstenaars hun werk zien, helaas is stop 12 in de Costerstraat 9 in Bakkum komen te vervallen.

Dat geeft een zo breed mogelijk scala aan kunstenaars uit de buurt, met enorme diversiteit aan kunstvormen. Buiten beeldhouwen, fotografie, schilderkunst, keramiek, sieraden, archeologische replica's, textiele vormgeving en landart is er dit jaar ook een primeur: voor de eerste keer is er bio-art te aanschouwen. Op 5 juni zijn er bij alle stops ook liveoptredens of voordrachten te horen met bijvoorbeeld Matt Laiz op stop 16A, de stijl van zijn songs is het beste te omschrijven als een mix van soul/folk/jazz. En soms een nummer met een iets rauwer bluesy randje. Op stop 16 B kunt u genieten van onder andere Franse chansons door DuYo Bras. De band All You Can Eat op stop 5. AYCE met Wouter van Weers, Guido Bos, Edo de Lange en Maarten Nijman speelt covers en hier en daar wat eigen nummers. En nog veel meer natuurlijk  waardoor het nog aantrekkelijker wordt om een kijkje te gaan nemen.

Het doel van de organisatoren is om een zo breed mogelijke uitwisseling tussen bezoekers en kunstenaars tot stand te brengen.

De centrale expositie van alle deelnemende kunstenaars in restaurant De Oude Keuken op het terrein van GGZ Dijk en Duin, is nog te bezichtigen tot 19 juni.  

Voor meer informatie over de Kunstfietsroute en het programma kunt u een kijkje nemen op de website www.kunstfietsroutecastricum.nl, www.AYCE.nu of op de Facebookpagina 'KFR Castricum Bakkum'.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief