Afbeelding

Column Maartje: Eng!

Column

HEILOO - Regelmatig lees je in Uitkijkpost de column van Maartje. Deze week schreef ze een column die goed past bij Halloween.

"Ze draait het volume van de radio uit en draait haar hoofd in de richting van de half openstaande deur. Zachte, maar onmiskenbare voetstappen klinken boven haar hoofd en op de trap. Langzaam maar zeker loopt ze richting de deur, richting de trap. "Wie is daar?" roept ze met trillende stem. Wanneer ze bij de trap aankomt is er niemand, slechts een vlaag tocht, en ze loopt langzaam naar boven. "Hallo?" zegt ze nog maar eens. Op de overloop slaat een deur hard dicht en wanneer haar ogen aan het duister zijn gewend meent ze een witte gestalte voorbij te zien flitsen.

"Hee! Kijk je wel?" Mijn vriend zet de film op pauze en trekt mijn handen voor mijn ogen vandaan. "Ja, tussen de kieren van mijn vingers," verdedig ik mijn lafheid. Mijn vriend snuift minachtend. Inderdaad, ik was degene die de film uitkoos. Ik ben altijd degene die de meest gruwelijke horror uitkiest om vervolgens bijna huilend vanachter mijn handen te vragen wat er gebeurt.

Mijn favoriete filmgenre: horror. Mijn favoriete schrijver: Stephen King. Supervervelend als je genetisch uit een vrij angsthazerig nest komt. Het botst. Bekentenis: ik ben nog nooit in een spookhuis geweest. Nooit! Vorige zomer stond ik in Frankrijk in een b-pretpark in de rij voor zo'n ding. Ik was er bijna en koos het angsthazenpad, tot afschuw van mijn dochter die zich kapot geneerde.

Je snapt dat ik Halloween geweldig vind én reuzeblij ben dat wij hier gewoon 11 november vieren. Zonder enge maskers en met gezellige lampionnetjes en kaarsjes bij de deuren. Af en toe een pompoen is nog te doen. Al is er natuurlijk altijd het gruwelijk enge moment dat de bodem van je uitdeelbak in zicht komt en het eind van de stoet kinderen nog lang niet."

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant