Heiloo

Column Carolien ter Linden: "Chocoladeletters of eieren"

  Column

Carolien ter Linden woont in Heiloo, maar is voor haar bedrijf veel in het buitenland en reist daarom de hele wereld over.

Rust…. weer terug in het Heiloose dorp. Na al die vliegreizen is het toch altijd heerlijk om dan thuis te zijn bij het gezin. Is er nog nieuws? Behalve dan dat manlief al weer vol chocoladeletters, marsepein en speculaas aan het produceren is. Even op de Facebookpagina van de Uitkijkpost kijken, Twitter checken en dan krijg ik te horen van onze dochter dat er horrorclowns in het Heilooër bos lopen. Wat??!!! Is dit in verband met Halloween of?? Misschien was het kinderfantasie en anders was dit toch echt aan mij voorbij gegaan. Al snel hoorde ik dat er op Instagram en Youtube diverse horrorclowns aandacht bij het 'publiek' probeerden te trekken. In ieder geval vind ik het maar niets om na de herfstvakantie rond etenstijd onze 12 jarige dochter alleen naar HSV of naar de tennis te laten fietsen. Hier ben ik moeder voor en in samenspraak met mijn man Marc, die graag de trainingen van onze zoon wilt kijken, verloopt dit allemaal prima. 

Ik zie ondertussen in het krantje van de Uitkijkpost (die Marc bewaard heeft voor me) de leuke foto van één van mijn modellen erin staan. Vervolgens lees ik de tekst dat de modeshow bij Melange 7 in Heiloo weer goed was verlopen in samenwerking met de modellen van Passarella Moda. Goed zo! Want dit keer kon ik niet zelf aanwezig zijn en heb ik dus een vervangster moeten regelen die de show ging presenteren. Met de doorpas van de modellen kon ik nog de avond ervoor erbij zijn en verder kon ik gelukkig de coördinatie uit handen geven aan Cher, de shopmanager.

Ik moest zelf voor een opdrachtgever in Parijs een persconferentie presenteren en internationale designers interviewen die deelnamen aan Tiffany's Fashion Week Paris tijdens Parijs Fashion Week. Een enorme eer, maar ook soms lastig, omdat ik de week ervoor nog voor een ander 'Fashion TV Channel' designers moest interviewen in het 'House of Parliament' in London voor London Fashion Week. Soms denk ik wel eens, wat als ik dan per ongeluk de verkeerde naam van het TV kanaal zou zeggen? Terwijl het zich allemaal live afspeelt en ik die 'focus' kwijt zou raken, zouden ze mij dan niet meer voor de volgende opdracht boeken? Ik kan het immers niet over doen…Het is gelukkig maar een korte gedachte, want het is goed verlopen en ik heb er zelfs weer een nieuwe opdrachtgever uitgehaald.

In november vlieg ik naar Egypte om daar vervolgens een driedaags groot Arabisch event te presenteren, wat geproduceerd wordt door een bekende designer uit de Emiraten, waar vele sheiks, royalties en ambassadeurs aanwezig zullen zijn. Jee…ik krijg nu al de kriebels. Als dit slaagt, mag ik ook in maart 2017 het event tijdens Dubai Fashion Week presenteren. Spannend dus!! Ondertussen ben ik ook al weer druk met de voorbereidingen van de stand en de show van Addy van den Krommenacker voor de Masters of LXRY Fair, die elk jaar in december in de Rai plaatsvindt en dit jaar haar 15 jarig jubileum viert. 

Ik zie dat het nu tijd is om te koken, voordat ik straks bij de wintertraining van de tennis te laat ben. Twee weken geleden heb ik helaas de finale van het 'Hakkelore' toernooi met mijn vriendin verloren, maar een gezellig wijntje erna doet altijd veel goeds! En als ik vanavond thuis ben, dan eet ik mijn derde gekookte eitje op (ik ben echt eierverslaafd!) die ik nu voor bij de spinazie ga koken.

Ha ha… wat hoor ik daar, mijn dochter roept: "mam, wat als je moest kiezen tussen nooit meer chocoladeletters of eieren?" 

Meer berichten