Teamcoach Claartje Schouten.
Teamcoach Claartje Schouten. Foto: Nienke Laan

Team Stories: een apk voor jouw werknemers

Bedrijf belicht

Claartje Schouten
Nijenburgerweg 1a
1851 LT Heiloo
06-48180249
www.teamstories.nl
claartje@teamstories.nl
FB/Insta @claartjevanteamstories

Hoe gaat het nu eigenlijk écht met jouw teamleden? En welk teamlid heeft de beste vaardigheden voor de opdracht die je net binnenkreeg? Voelen jouw teamleden zich gewaardeerd? Gaat het tijdens onlinevergaderingen vaak alleen om de inhoud en te weinig over het team?

Verzwarende omstandigheden
“In deze moeilijke tijd waarin veel teamleden thuiswerken en grote branches zoals het onderwijs, de zorg en de politie onder grote druk staan, is de verbinding binnen een team soms ver te zoeken”, aldus Claartje Schouten van Team Stories. “Aandacht, waardering en communicatie, bij deze belangrijke thema’s gaat het vaak mis, zeker nu”, zo vult zij aan. “Mensen zenden te makkelijk en veroordelen snel, dit gebeurt op elk niveau. Door in gesprek te gaan en beter naar elkaar te luisteren, creëer je onderling begrip en kom je veel meer tot elkaar als team”, weet Claartje uit ervaring.

Claartje werkte bijna 20 jaar bij de politie waar ze onder andere de Mobiele Eenheid trainde. Ze weet als geen ander hoe belangrijk het is om in verbinding te blijven met je collega’s, zeker onder verzwarende omstandigheden. “Corona is in feite ook een verzwarende omstandigheid”, aldus Claartje die haar ervaring nu graag inzet om teams in verschillende branches te trainen.

‘Liever geen trainingen onder een systeemplafond’
Na een intakegesprek met het management waarin de aandachtspunten worden besproken, biedt Team Stories drie programma’s aan waarbij zij gedreven teams opnieuw aan verbinding en positieve flow helpt. “Maar let wel, alles is maatwerk! We kunnen de programma’s dus ook combineren of er een meerdaagse teamtraining van maken”, aldus Claartje. De gemene deler van deze energieke programma’s is dat ze deels in de buitenlucht plaatsvinden. “Want de hele dag onder een systeemplafond daar hou ik niet van”, aldus Claartje.

De Team Check-up
Met ieder teamlid voert Claartje een individueel coachgesprek tijdens een ontspannende boswandeling. Hieruit volgt een sfeerrapportage (zonder namen) met thema’s die zij terug hoort komen. “Het is eigenlijk een ijkmoment: waar staat iedereen? Daarbij voelen teamleden zich gehoord en worden ze geprikkeld: het coachgesprek zet ze aan het denken en ze krijgen inzicht in keuzes en mogelijkheden. Het management krijgt inzicht waar nog winst valt te behalen”, zo legt Claartje uit.

Het Boost je Team-traject
Waar is iedereen nu echt goed in? Met een spot-on talententest zoomt Claartje in op de sterke punten van ieder teamlid. “Ik breng ze duidelijk in kaart zonder ingewikkelde rapporten die meestal in de la belanden”, glimlacht Claartje. De teamleden verkennen elkaars kwaliteiten en leren hoe ze elkaars verschillen goed kunnen benutten. “Het traject zorgt voor betere samenwerking met de beste resultaten”, aldus Claartje.

De uitsmijter: de IJsbadworkshop
Een ‘Oh Yeah-moment’ voor de teamspirit! Naast het daadwerkelijke ijsbad wordt er gewerkt aan ademhaling, mindset en focus. Al deze onderdelen worden doorvertaald naar het team. Onder begeleiding van ervaren Wim Hof-instructeurs, waaronder Heilooër Jeroen Rodenburg en Claartjes partner Wim Castricum, ervaar je dat je tot meer in staat bent dan je werkelijk denkt. De IJsbadworkshop kan op diverse locaties plaatsvinden. “Het liefst in de natuur maar indien gewenst ook op kantoor natuurlijk”, aldus Claartje.

Maak kennis met Team Stories
Verdient jouw team ook positieve energie of wil je Team Stories een casus voorleggen? Claartje biedt een vrijblijvend kennismakingsgesprek aan om te sparren. Op basis van jullie wensen maakt Claartje daarna graag een voorstel voor een trainingsprogramma op maat.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief