Klimaatplein Heiloo
Klimaatplein Heiloo Foto: Ivo de Block

Klimaatplein zet alles op een rij

Algemeen

HEILOO - De gemeente Heiloo heeft vanaf nu een digitaal Klimaatplein waar inwoners eenvoudig hun weg kunnen vinden richting verduurzaming. Een bezoek aan deze website helpt om informatie op te halen op het moment dat iemand daaraan toe is. Of het nu gaat om het loskoppelen van de regenpijp of om elektrisch rijden, veel is op deze plek te vinden.

Iedere stap is goed
Het Klimaatplein vormt voor de gemeente een belangrijk communicatiemiddel naar de inwoners. Hiermee wordt het voor iedereen makkelijker om stappen te zetten naar verduurzaming. Of het nu gaat om kleine bespaartips of grotere maatregelen als een warmtepomp, inwoners vinden er alles met eventueel een doorverwijzing naar een beschikbare subsidie.

Niet iedereen is op hetzelfde moment toe aan het maken van stappen. Het Klimaatplein kan een mooi startpunt zijn om te kijken welke stap gezet kan worden. En iedere stap is goed.

Hitte en wateroverlast
Heel veel tuinen binnen de gemeente hebben bijvoorbeeld nog tegels in de tuin. Daardoor kan water, bij hevige regenval, slechter de grond in en wordt het rioolstelsel overbelast. Dan is het makkelijk als je op het Klimaatplein kunt zien hoe je een tuin anders kunt inrichten. Met extra beplanting is ook de eigen leefruimte koeler te maken.

Digitaal informatiepunt
Wethouder Ronald Vennik legt uit: “Het Klimaatplein voor inwoners is een centraal informatiepunt. Op deze website is informatie te vinden over wat er mogelijk is en wat je als inwoner kunt doen. Ook vindt je welke subsidies er zijn en aan welke acties kan worden meegedaan. Het kennisportaal Klimaatplein is een informatiebron voor iedereen die werkt aan verduurzaming. Je vindt er praktische informatie, handige hulpmiddelen, inspirerende voorbeelden en de laatste nieuwtjes.”

Het Klimaatplein is te bezoeken via klimaatplein.heiloo.nl (zonder www)

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant