Even binnenkijken in de Theekoepel. Bent u er volgend jaar ook bij?
Even binnenkijken in de Theekoepel. Bent u er volgend jaar ook bij? Foto: Josta de Graaf-Gieltjes

Een prachtig, historisch Open Monumenten-weekend

Algemeen

HEILOO - In het Historisch Museum was het tijdens de Open Monumentendagen goed toeven. Het was er koel, er was van alles te zien zoals de permanente tentoonstelling en de verschillende historische films, er was lekker koud water, koffie of thee voor een gezellig stamtafelgesprek, en niet te vergeten was er de de tentoonstelling over Landgoed Ter Coulster.

Tentoonstelling en rondleiding
De laatste kans om deze tentoonstelling te zien is het weekend van 1 oktober, daarna wordt er gewerkt aan de nieuwe tentoonstelling over Muziekvereniging Eensgezindheid Heiloo. Deze vereniging bestaat dit jaar 125 jaar en dat zal in het Historisch Museum vanaf 28 oktober te merken zijn.

Ook bijzonder dit weekend waren de rondleidingen op het landgoed Ter Coulster. Tientallen mensen werden rondgeleid door de eigenaar van het landgoed Bart van der Feen de Lille, Jaap de Graaf, auteur van het boek over Ter Coulster, en bosbouwer Karsten Hopman.

Hoogtepunt van de route was een kijkje in de Theekoepel. Iets wat niet vaak mogelijk is maar die nu speciaal voor dit weekend was opengesteld. U weet waarschijnlijk dat u alles over het Landgoed en de Theekoepel te weten kan komen in het onlangs verschenen boek over Ter Coulster. Het is te koop bij de boekhandels en in het Historisch Museum tegen een speciale prijs van € 19.50.

Activiteiten
Na dit prachtige weekend is er nog meer te genieten op historisch gebied in Heiloo. Voor de rondleidingen op Nijenburg zijn nog enkele plaatsen vrij op de zondag 24 september. U kunt kiezen uit de rondleiding van 11.00 of 13.30 uur. Aanmelden via 06-51718363. Kosten € 7,50 p.p.

Anita van Breugel zal op 30 september een rondleiding over de Algemene Begraafplaats Holleweg verzorgen. Bent u mee geweest met de rondleiding over het kerkhof van de Witte Kerk, dan wilt u deze niet missen. Holleweg 13.30 uur. 06-51718363. Kosten € 5.

Openingstijden
Openingstijden Historisch Museum: dinsdag van 19.00-21.00, in het weekend van 14.00-17.00 uur.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant