Met behulp van een dorpspas kan je aanspraak maken op verschillende gemeentelijke regelingen.
Met behulp van een dorpspas kan je aanspraak maken op verschillende gemeentelijke regelingen. Foto: Sanne Kaandorp - Klaver

Mogelijk een dorpspas in Heiloo?

Algemeen

HEILOO - Maandag 18 september behandelt de commissie de bespreeknotitie van de PvdA over het invoeren van een dorpspas in Heiloo. Met deze bespreeknotitie wordt het college gevraagd om te verkennen of invoering van een Dorpspas in Heiloo mogelijk is en wat de financiële gevolgen van invoering hiervan zijn. 

Een Dorpspas is een pas die vanuit de gemeente wordt verstrekt aan inwoners met een laag inkomen. Zij kunnen met behulp van de pas aanspraak maken op verschillende gemeentelijke regelingen. Denk aan een tegoed voor lidmaatschap van een sportvereniging voor de jeugd, een bijdrage voor sportkleding, een tegemoetkoming voor een telefoon- of krantabonnement, zwemles, tegemoetkoming in schoolkosten/schoolreisje e.d. Met de pas zouden inwoners ook korting kunnen krijgen bij aangesloten ondernemers.

De commissievergadering begint om 19:30 uur en is online te volgen via Commissies (https://channel.royalcast.com/heiloo/#!/heiloo/20230918_1). Naast de dorpspas zijn er geen andere onderwerpen geagendeerd. U kunt ook naar het gemeentehuis komen en gebruik maken van uw inspreekrecht.

Bron: Facebookpagina Gemeente Heiloo

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant