De reünie tijdens de bbq was een feest van herkenning.
De reünie tijdens de bbq was een feest van herkenning. Foto: aangeleverd

Iedere dag burendag op binnenplein van Boswijk 2

Algemeen

HEILOO - Al 41 jaar wonen de bewoners van het binnenplein van Boswijk 2 met veel woongenot rond dit plein. Zaterdag 9 september was de 40ste keer dat er een buurtbarbecue werd georganiseerd.

Dat dit idee uit 1983 zo lang stand zou houden, hadden de initiatiefnemers Gerard Pranger, Peter Kraakman en vrouwen nooit verwacht. En al die jaren doet de meerderheid van de bewoners mee aan dit festijn. Vanwege dit kroonjaar waren er ook andere activiteiten. De weersvoorspellingen waren ideaal, een lekker nazomers zonnetje zorgde voor zomerse temperaturen. Gelukkig was er schaduw genoeg onder bomen, parasols of in de buurttent.

’s Middags was er een groots opgezette reünie voor bewoners, oud-bewoners en hun kinderen. Vanaf 14.00 uur was het; Hé hallo! Hoe gaat het met jou? Gezelligheid ten top! Er was een fotocollage van de 40 jaar pleingeschiedenis en een buurtstamboom, waarop alle bewoners door de jaren heen met hun kinderen een plekje hadden. Voor beiden was er brede belangstelling en menigmaal klonk: Weet je dat nog! Ben jij dat? of Wie is dat nou? Een feest van herkenning. Het werd zo een gezellige en goed bezochte middag gevolgd door de 40ste buurtbarbecue.

Rond 19.00 uur verzamelden zich 34 hongerlappen rond de tafels in de buurttent. Na een korte toelichting over wat er dit jaar op het menu stond, kon men de borden vullen. Dat was de start van een gezellig samenzijn en eetfestijn. Gewoontegetrouw was er geen nauw omschreven eindtijd gesteld maar rond middernacht gingen de muziek en het licht uit. En nu moet er weer een heel jaar worden gewacht tot de 41ste buurtbarbecue.

Degenen die de fotocollage en/of de buurtstamboom willen ontvangen kunnen hun mailadres mailen aan: p.c.d.kraakman@gmail.com Via de email ontvangen zij dan de foto’s en het document.

Wat een gezelligheid.
De buurttent wordt opzet door de buurmannen.
Er werd heerljk bijgekletst.
Het was nog lang gezellig.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant