Palencirk cirkel met de op de achtergrond woningen.
Palencirk cirkel met de op de achtergrond woningen. Foto: Kitty Hoogland

Activiteiten bij Baduhenna tijdens Nationale Archeologiedagen

Algemeen

HEILOO - Tijdens de Nationale Archeologie dagen op 16 en 17 juni organiseert Archeologisch museum Baduhenna extra activiteiten

1. Archeologische wandelingen door de wijk Zuiderloo

Een kennismaking met Heiloo onder je voeten.

Wandel mee door de wijk Zuiderloo, een bijzondere woonwijk op de strandwal, die nog volop in ontwikkeling is. Ontdek de sporen van bewoning in de bronstijd en de vroege Middeleeuwen.

De gids vertelt over het oude landschap met greppels, houtwallen, hagen, bosjes en duintjes; over waterputten, oude boerenerven, palencirkels en grafheuvels; over pollepels, sikkels en hamers. 

Na deze wandeling kijkt u met andere ogen naar deze wijk en kunt u in het Archeologisch Museum Baduhenna vele archeologische schatten van de opgravingen in de afgelopen 100 jaar in Heiloo bewonderen. 

Praktische informatie

Archeologisch Museum Baduhenna organiseert in samenwerking met de Historische Vereniging Heiloo tijdens de Nationale Archeologie Dagen op vrijdag 16 juni om 13.30 uur en op zaterdag 17 juni om 10.30 uur wandelingen door de wijk Zuiderloo. De wandeling duurt twee uur en start vanaf het Landgoed Willibrordus Kennemerstraatweg 464 Heiloo. Verzamelen bij de ingang van het Historisch Museum Heiloo. Aanmelden is gewenst via communicatie@baduhenna.nl. Kosten voor deelname zijn €5,- kinderen gratis. Betalen via pin is mogelijk. Meer info op www.baduhenna.nl 

2. Tentoonstelling “Sporen van een rijk verleden” 

Pronkstukken van de buitenhuizen in Heiloo

Huize Vrieswijk, het Huis ter Coulster, Huize Ypestein, boerderij de Hofstee, Egelenburg zomaar wat namen van monumentale buitenhuizen en historische boerderijen die inmiddels verdwenen zijn. Bij archeologische opgravingen zijn op deze locaties bijzondere schatten tevoorschijn gekomen. Deze zijn nu te bewonderen in de speciale vitrines in het archeologisch museum Baduhenna. Zo krijgt u een indruk van het serviesgoed en het glaswerk dat men gebruikte maar ook van het voedsel dat men at. De unieke tegelcollectie die in het museum een vaste plaats heeft laat zien hoe rijk versierd de huizen waren.

Kom langs en bewonder de “Pronkstukken van de buitenhuizen in Heiloo”. 

Tijdens de Nationale Archeologie dagen is het Archeologisch Museum Baduhenna geopend op zaterdag 17 juni van 13.00-17.00 uur. De toegang is gratis. Voor de kinderen zijn er diverse activiteiten, o.a. een speurtocht door het museum. Locatie Archeologisch museum Baduhenna, Landgoed Willibrordus Kennemerstraatweg 464 Heiloo.

Meer info op www.baduhenna.nl

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant