Afbeelding
Foto: Sanne Kaandorp - Klaver

Positief resultaat voor de jaarrekening 2022 van de gemeente Heiloo

Algemeen

HEILOO - De gemeente Heiloo presenteert op 26 juni een positief financieel resultaat over 2022 aan de gemeenteraad. De jaarrekening komt uit op een voordeel van € 1,3 miljoen. Ondanks onzekere tijden heeft de gemeente een overschot van 2% weten te realiseren op een jaarrekeningomvang van circa € 64 miljoen.

Wethouder Financiën Rob Opdam: “Met deze jaarrekening legt het college verantwoording af aan de gemeenteraad over het gevoerde inhoudelijke en financiële beleid van 2022 en krijgen inwoners inzicht in hoe het gemeentelijk geld is besteed. We zijn als college zeer tevreden dat we een voordelig resultaat kunnen presenteren, wat ons op korte termijn in een goede positie plaatst. Wel blijven grote uitdagingen bestaan voor de gemeente Heiloo zoals de aanhoudende inflatie en het vooruitzicht van verminderde inkomsten vanuit het Rijk.”

Positief resultaat jaarrekening 

Het positieve resultaat van de jaarrekening bedraagt € 1.329.000, wat € 677.000 hoger is dan aan het einde van 2022 werd verwacht. Dit voordeel heeft verschillende oorzaken. De belangrijkste positieve afwijking is te danken aan een hogere algemene uitkering, die bij de decembercirculaire voor het jaar 2022 is bijgesteld. Deze bijstelling is onder andere het gevolg van het feit dat een deel van de energietoeslag voor 2023 door het Rijk al in 2022 beschikbaar is gesteld. Deze extra middelen zullen in 2023 ten goede komen aan onze inwoners. Daarnaast hebben onze inwoners minder beroep gedaan op een aantal voorzieningen binnen het sociaal domein zoals re-integratie en leerlingenvervoer. Tot slot hebben we hogere inkomsten door extra leges omgevingsvergunningen en ontvangen rente over het positieve saldo op onze bankrekening. Met het positieve resultaat wordt de algemene reserve aangevuld. Dit helpt de gemeente om in de toekomst eventuele risico’s op te vangen.

Behandeling in de gemeenteraad

De raad behandelt de jaarstukken 2022 op dinsdag 26 juni om 21.00 uur in een openbare raadsvergadering. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant