V.l.n.r. Deborah Ruurs, Eva Nijenhuis, Sophie Korthuijs, Floris Vos (Coach), Roos Nijenhuis, Irisa Kasirin, Noelle Beijer.
V.l.n.r. Deborah Ruurs, Eva Nijenhuis, Sophie Korthuijs, Floris Vos (Coach), Roos Nijenhuis, Irisa Kasirin, Noelle Beijer. Foto: aangeleverd

Heiloose golfzusjes pakken landstitel

Algemeen

HEILOO - Afgelopen zondag 21 mei mochten de zusjes Eva en Roos Nijenhuis uit Heiloo de landskampioen beker in handen houden. De laatste acht weken speelden de meiden samen met hun team De Houtrak zes hoofdklasse competitiewedstrijden, en bleken ongeslagen, als poulewinnaar de kruisfinales te betreden. Om vervolgens geschiedenis te schrijven voor de Amsterdamse golfclub De Houtrak. 

Zo ontzettend vrolijk zaten de zes dames er op zaterdagmiddag niet bij; na de eerste ronde stond het team 5-1 achter tegen het jonge en talentvolle team De Eindhovensche. Maar deze dames gaven niet zomaar op! In de middag werden er twee partijen gelijkgespeeld en de andere vier werden met succes gewonnen, wat leidde tot een overwinning van 11-7 voor de Houtrakkers!

En hier was al een stukje geschiedenis geschreven. Voor de eerste keer ooit belandt Golfclub Houtrak met hun dames hoofdklasse team in de finales; een prestatie waar dit hechte, vrolijke en hardwerkende team nooit van had durven dromen. 

Zondag speelden de dames tegen het damesteam uit Den Haag, die zaterdag van de Utrechtse Club De Pan had gewonnen. En wat voor een strijd werd het! Na de ochtend stonden de erg aan elkaar gewaagde teams 3-3. Dat betekende drie van de zes potten winnen, en een gelijkspel voor een overwinning. Nadat een pot door Houtrak werd opgegeven vanwege een polsblessure, begon het voor de dames van Houtrak heel spannend te worden. Gelukkig stonden maar liefst vier partijen op winnen. Op de zeventiende hole werd het kampioenschap van de dames een feit. 

Champagne, prijzen en feesten! Deze gaat nog lang in het hart van De Houtrakkers zitten. 

Afbeelding
Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant