Het was een gezellig samenzijn.
Het was een gezellig samenzijn. Foto: aangeleverd

Het Alkmaars PrachtKoor bestaat 15 jaar en viert feest! Jubileumconcert in Theater de Beun

Algemeen

ALKMAAR - Het Alkmaars PrachtKoor vierde met een feest het 15-jarig bestaan met alle koorleden en vrijwilligers. Er was heerlijk eten in Locatie de Baan. DJ Snow&Co en zanger Juriaan Singels maakten het feest compleet. 

Tot grote verrassing van het koor kwam ’s middags ook burgemeester Anja Schouten op het feest. Natuurlijk om het koor te feliciteren. Maar ook om oprichtster en dirigente Els van Dijck te benoemen tot ereburger van Alkmaar, vanwege haar 15 jaar lange organisatie, inzet en liefde voor het APK. Zij kreeg een gouden ere-insigne van de stad Alkmaar!

Helaas heeft het koor afscheid genomen van Gert Ruijs, die 15 jaar lang het prachtkoor begeleidde met zijn geweldige spel op zijn accordeon. Gelukkig is het APK blij dat vanaf nu Martijn Komen met zijn accordeon het koor gaat begeleiden.

In 2008 had Els van Dijck een idee: een koor beginnen voor mensen met een verstandelijke beperking. Het plan was om negen avonden te zingen en een optreden om aan familie aan vrienden te laten horen wat ze hebben gezongen. Dat was meteen een groot succes en het Alkmaars Prachtkoor was een feit.

Ondertussen zijn er 23 koorleden, waarvan er 3 al van af het begin nog steeds lid zijn van dit prachtkoor. De leeftijd varieert van 21 tm 82 jaar. De koorleden repeteren met veel plezier elke donderdagavond in het Wijkcentrum Overdie. 

Voorwaarden om lid te kunnen worden zijn: het leuk vinden om te zingen, het leuk vinden om samen te zingen en het leuk vinden om een paar keer per jaar op te treden. Dus als je hierop drie keer met ja kunt antwoorden, en als je je thuis voelt bij het koor, dan ben je welkom als lid van het prachtkoor.

Het Alkmaars PrachtKoor treedt geregeld in en om Alkmaar op. De variatie in de nummers -van wereldmuziek via levenslied tot pop - en het enthousiasme van het koor, zorgt ervoor dat iedereen, zowel koor als publiek, steeds weer erg geniet van het optreden van dit bijzondere koor. Elk optreden is steeds weer een groot succes en een feestje. In 2018 vierde het APK het tienjarig jubileum met een optreden in de Vest en sloot dat jubileumjaar af met een openingslied samen met Paul de Leeuw in Carré voor het Knoopgala 2018. Dus het APK is ook al bekend van tv !

Wie het PrachtKoor kent, die weet dat elk optreden een feest is! Wie het PrachtKoor nog niet kent, kijkt even op www.alkmaarsprachtkoor.nl en komt natuurlijk om eens een keer een optreden mee te maken

Het jubileumconcert staat gepland op zaterdag 24 juni in Theater de Beun. Met accordeonist Martijn Komen en zijn band Alfon Oekie! Kaarten zijn al te bestellen via deze link.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant