Er werd enorm fanatiek, maar ook sportief gestreden.
Er werd enorm fanatiek, maar ook sportief gestreden. Foto: aangeleverd

GrandPrix toernooi voor jeugdschakers groot succes

Algemeen

HEILOO - Schaakvereniging Oppositie organiseert sind een aantal jaren op de derde zondag van maart een schaaktoernooi in de GrandPrix-reeks van de Noordhollandse Schaakbond. Ook dit jaar was dat weer het geval. Tachtig jeugdige schakers, variërend in leeftijd van 8 tot 18 jaar en afkomstig uit heel Noord-Holland en daarbuiten, bonden in de bibliotheek aan de Westerweg de strijd met elkaar aan, verdeeld in tien groepen van acht spelers. Hierbij worden de deelnemers zoveel mogelijk ingedeeld naar hun speelsterkte. De speeltijd bedraagt 15 minuten per persoon per partij.

Er werd, onder leiding van leden van schaakvereniging Oppositie en belangstellende ouders, enorm strijd geleverd op de 64 velden. Opmerkelijk daarbij is altijd weer dat er enorm fanatiek, maar ook sportief wordt gestreden, met respect voor de tegenstander. Voor iedere groep waren er drie bekers beschikbaar, een “bronzen”, een “zilveren” en een “gouden” exemplaar.

Groep 1, de groep waar de sterkste schakers hun wedstrijden speelden, werd gewonnen door Pranav Agarwal, van de Kennemer Combinatie uit Beverwijk met 6 punten uit 7 wedstrijden. Tweede werd zijn clubgenoot Liam Rooijakkers en derde Aden Darie uit Amsterdam beiden met 5 1/2 punt, maar omdat Liam de onderlinge confrontatie met zijn tegenstandster had gewonnen werd hij tweede. Ook van schaakvereniging Oppositie deden diverse jeugdleden mee met wisselende resultaten in de lagere groepen. Al met al was het een gezellige en sportieve schaakmiddag op een druilerige regendag.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant