Jong en oud zwoegden op het Groot Dictee Heiloo.
Jong en oud zwoegden op het Groot Dictee Heiloo. Foto: Nausikaa de Blaauw

Felle strijd Groot Dictee Heiloo

Algemeen

HEILOO – Rond de Boekenweek vindt traditiegetrouw het Groot Dictee van Heiloo plaats. Middelbareschoolleerlingen van klas 2 van het PCC nemen het in deze spellingstrijd op tegen volwassenen. Woensdagmiddag 22 maart was het weer zover in BukBuk.

Het onderwerp van het dictee heeft altijd te maken met het boekenweekthema, dit jaar ‘Ik ben alles’. Jeroen Aarten, de schrijver en voorzitter van het Groot Dictee, koppelde het thema  aan wat er maatschappelijk allemaal niet meer lijkt te mogen en te kunnen en aan de keuzes die jongeren kunnen maken. De pittige tekst werd voorgelezen door Marian van Dam, directeur van het Trefpunt, de organisator van het evenement. De jongeren en volwassenen corrigeerden daarna elkaars dictees onder leiding van Jeroen Aarten. In de tijd dat de jury in een belendende ruimte de best gemaakte dictees nog eens grondig nakeek, verzorgde Jongerenwerk Heiloo een interessant en interactief programma. 

Winnaars
Winnaars bij de PCC-leerlingen zijn: Dana de Boer (3e prijs), Alix Julian Labraña (2e prijs) en Liecke te Lintelo (1e prijs). Winnaars bij de volwassenen zijn: Tom van Diepen (3e prijs), Bert Jansen (2e prijs) en Pieter van Diepen (1e prijs). Laatstgenoemde bleek geen enkele fout gemaakt te hebben, iets wat in de 10-jarige geschiedenis van het Groot Dictee Heiloo nog niet eerder is voorgekomen. Een zeer knappe prestatie!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant