Hoeveel fouten heb jij kunnen vinden?
Hoeveel fouten heb jij kunnen vinden? Foto: aangeleverd

Antwoorden ‘Vind de taalfout’; actie Groot Dictee Heiloo

Algemeen

HEILOO - Tot onze opluchting ontvingen wij op de redactie op donderdagmiddag 16 maart het prijswinnende antwoord! De enige deelnemer die alle fouten in de twee zinnen wist te vinden heeft vandaag een mail met onze felicitaties ontvangen. 

De rest van de deelnemers, ontzettend bedankt voor het meedoen! Heel leuk om te zien hoeveel taalneuzen er in Heiloo te vinden zijn. Vergeet je niet in te schrijven voor het Groot Dictee Heiloo, dat op woensdagmiddag 22 maart plaatsvindt. De taalwedstrijd start om 13.30 uur en duurt tot 15.30 uur. Je kunt je aanmelden via (072) 5331297 of via info@trefpunt.nl. 

Buk Buk, Pastoor van Muijenweg 12, 1852 EH Heiloo

De antwoorden:

Zin 1:
“Wie heeft er nooit een eerste liefde gekend? Dat weeïge, soms gekmakende gevoel wanneer je je in de onmidellijke nabijheid bevindt van iemand die je in stilte aanbid.”

Fout 1: onmidellijke --> onmiddellijke

Fout 2: aanbid --> aanbidt

Zin 2:
“De eerste keer verliefd zijn is een ervaring van jewelste, want je hebt zoiets nog nooit eerder gevoeld. Knikkende knieeën, een gênante rode blos op je wangen, je gaat hakkelen, droomt voortdurend weg en ziet ertegenop om je liefde te verklaren. Kortom, je spreidt het gedrag tentoon van iemand die door een van Cupido’s pijlen in het hart is geraakt.”

Fout 3: van jewelste --> vanjewelste

Fout 4: knieeën --> knieën

Fout 5: ertegenop --> ertegen op

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant