'De erfgenaam' is een vrolijke misdaadroman.
'De erfgenaam' is een vrolijke misdaadroman. Foto: aangeleverd

Nieuw boek van oud-Heilooër Johan Steenhoek

Algemeen

HEILOO - Oud-Heilooër Johan Steenhoek heeft een nieuw boek geschreven, ‘De erfgenaam, moord in crematorium Deldenheim’, een vrolijke misdaadroman. Na zijn autobiografische roman ‘Heleen’ en een boek over 40 jaar STI Engineering heeft Johan nu een heel ander boek geschreven.

“Ik heb jaren geleden columns geschreven waarvan er meerdere in de Uitkijkpost zijn verschenen,” zegt Johan. “In die columns heb ik altijd geprobeerd om er de nodige humor in te brengen, want het leven is al ernstig genoeg. Ook in dit boek is humor en absurditeit verwerkt.” Het boek draait om het leven van Ferdinand Haverkamp, wiens leven compleet verandert als hij te horen krijgt dat hij een crematorium heeft geërfd. Er is een reden waarom het boek zich afspeelt in deze omgeving. “Tijdens mijn werkzame leven bij STI Engineering heb ik heel veel crematoria bezocht. Wij ontwierpen, voordat we meer en meer opdrachten uit de scheepsbouw kregen, crematie-installaties en filtertechniek voor crematoria. Na mijn pensionering ben ik meer gaan schrijven en bijna vanzelf kwam het idee om een misdaadroman te schrijven die zich in een crematorium afspeelt.”  Als de reacties op dit eerste deel goed zijn, dan is de kans groot dat Steenhoek een tweede deel schrijft. “Een paar ideeën heb ik al.”

‘De erfgenaam’ is bij elke boekhandel te bestellen, dus ook bij Bruna en Primera in Heiloo. Tevens in webwinkels en in de webshop van de uitgever www.Boekscout.nl.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant