Afbeelding
Foto:

De lente is begonnen - eerste kievitseieren van Noord-Holland gevonden

Algemeen

HEILOO - Op zondag 12 maart rond het middaguur heeft Michel Mannes de eerste kievitseieren van Noord-Holland gevonden.  
Nadat zaterdag het eerste kievitsei van Nederland in Overijsel was gevonden trok Michel zondagochtend de weilanden in bij de Boekel.
Tot zijn verrassing vond hij in het nest op een op perceel van fam. Brouwer de Koning twee eieren!!
Na tweemaal eerder het eerste kievitsei van Noord- Holland te hebben gevonden had hij dus de kans gehad om dit jaar de eerste van Nederland te zijn. Desondanks was Michel uiteraard zeer enthousiast en tevreden met “zijn” kievitseieren.

Nadat de scholeksters en kieviten weer zijn teruggekeerd naar hun vertrouwde territoria in de Boekel zijn dit weekend ook de tureluurs en grutto’s weer neergestreken. De symfonie van de weidevogelgeluiden geeft menig fietser en wandelaar weer het gevoel van het voorjaar. Het weidevogelseizoen is weer begonnen!!!!. Samen met de zeer betrokken boeren in de Boekel (fam. Brouwer de Koning, Gerard Swart en Cees Berger) zal Michel er weer alles aan doen om nesten te laten uitkomen met als doel voldoende kuikens vliegvlug te laten worden. De dalende lijn in de populatie weidevogels lijkt ondanks alle inspanningen nog niet te zijn gestopt.

Mochten basisscholen in Heiloo interesse hebben in een presentatie over weidevogels voor groep 7 en 8, dan kan contact opgenomen worden met Michel via zijn emailadres; michelmannes@quicknet.nl.
Want “wie de jeugd heeft, heeft de toekomst” aldus Michel.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant