Afbeelding
Foto's: Carla Duin

Leerlingen Radboudschoolzetten het eten op tafel

Algemeen

HEILOO - Op maandag 23 en 30 januari mochten de groepen acht van de Radboudschool aan het werk in restaurant Wildschut. Koken, bedienen en afwassen; de kinderen hadden heel wat werk op hun bord.

Terwijl de ene groep het eten klaarmaakte, stond de andere groep klaar om de gasten te bedienen. Dat waren zo’n zestig familieleden, oppassers en vrienden. Gelukkig waren de leerlingen goed voorbereid op dit moment. Uren voor de komst van de eerste gast stond de klas hard te oefenen met glaasjes water en sinaasappels op het dienblad. Ook waren ze in de keuken al druk bezig geweest met het maken van koekjes en het voorbereiden van de soepen.

Dit jaarlijkse, door juf Carla georganiseerde uitje, was zoals elk jaar een groot succes. Eerdere jaren vond dit uitje plaats in restaurant Nachtegaal te Alkmaar, waar een oud-leerling van de Radboudschool werkte. Vanwege de sluiting van dit restaurant moest er een nieuwe locatie gevonden worden. Restaurant Wildschut was de perfecte optie. Eigenaresse Mirjam verwelkomde de kinderen graag: “Ik heb er het volste vertrouwen in dat het goed gaat komen!” 

Drie gevallen koffiebekers en een aantal gestolen koekjes (twee ondeugende koks worden verdacht van smokkelen) later, kon je het inderdaad een geslaagde dag noemen. Extra complimenten aan de afwasjongen, die tot het einde zijn handen uit de mouwen had gestoken en ijverig doorwerkte. De keuken maakte het heerlijke menu, bestaande uit kaas-mosterdsoep of tomatensoep als voorgerecht. De keuze uit broodgerechten was ook zeer divers: de heerlijkste broodjes carpaccio, huisgerookte zalm en caprese werden door de bediening met charme op tafel gezet. 

De Uitkijkpost had het geluk om deze gezellige middag bij te wonen. En het was zeker geen middag om zomaar te vergeten! 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio