comfortfood voor vrijdag de dertiende
comfortfood voor vrijdag de dertiende Foto: Jurriaan Huting

Pindakaas op vrijdag de dertiende!

Algemeen

Deze week vroegen we Sandra Pilkes, schrijfster van de Kookscheurkalender 2023 om een lekker ‘comfort food’ recept; Pindakaas!

Haar Instagram pagina @FOODandMEDIA.nl staat bomvol dagelijkse kookinspiratie, méér dan alleen antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’. 

Sandra deelt haar persoonlijke kookgeheimen, slimme tips en listige food-hacks die het koken sneller, simpeler én bovenal súper smaakvol maken!

Wat eten we op vrijdag de 13de

Sandra: “Iets wat zelfvertrouwen geeft. Kies voor ‘comfort food’ met een positief effect bij stress en angst. Wist je dat pindakaas per 100 gram tot wel 10 gram omega 3-vetzuren bevat? Omega 3 helpt de productie van het stresshormoon cortisol te verminderen. Maak er pindasaus mee en je hebt ook nog eens een pittige oppepper te pakken. Wie durft hierna onder een ladder te lopen, terwijl een zwarte kat het pad kruist?”

Aan de slag!

Verdeel 500 gram pinda’s over een bakplaat en rooster 15 minuten in de oven op 180°C. 

Laat afkoelen en maal de pinda’s met een snufje zout fijn in een keukenmachine of blender. 

Voeg om de pindakaas smeuïger te maken tijdens het malen druppelsgewijs 50 ml arachideolie (pindaolie) toe.

Gebruik de pindakaas op brood, partjes appel of bleekselderij. Of voeg naar smaak 1 – 2 el sambal en ketjap toe en maak er een pittige pindasaus mee. 

Verwarm de pindakaas al roerend in 150 ml kokosmelk. Is de saus te dik? Voeg dan wat water toe.

Op Instagram @FOODandMEDIA.nl staan bij de kalender video’s van slimme kooktips, budgetoplossingen en verrassende culinaire zelf-maak cadeau-ideeën.

Méér handige tips, kookvideo’s en recepten van Sandra vindt u regelmatig op U+. 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant