Sandra Pilkes’ budgetrecept voor zuurkoolstamppot met krokante gruyère
AlgemeenOm deze nieuwe week van het nieuwe jaar goed af te sluiten, vroegen we Sandra Pilkes, schrijfster van de Kookscheurkalender 2023 om een lekker budgetrecept. Sandra’s kookscheurkalender is méér dan alleen antwoord op de vraag ‘wat eten we vandaag?’ Elke dag deelt zij haar persoonlijke kookgeheimen, slimme tips of een listige food hacks die het koken sneller, simpeler én bovenal súper smaakvol maken!
Ook haar Instagram pagina @FOODandMEDIA.nl staat bomvol dagelijkse kookinspiratie. Hier deelt Sandra video’s van slimme kook tips, budget oplossingen en verrassende culinaire zelf-maak cadeau ideeën uit de kookkalender.
Vandaag, een knipoog naar de Zwitserse bergen. Deze krokante gruyère maakt een budget zuurkoolstamppot tot ware verwennerij!
Zuurkoolstamppot met krokante gruyère voor 4 personen
Wat heb je nodig?
500 g zuurkool
1 el grove mosterd
125 g crème fraîche
1 kg kruimige aardappelen, gekookt
1 el paneermeel
125 g Gruyère kaas, geraspt
zout, versgemalen peper
Verwarm de oven op 180 °C.
Spoel de zuurkool en kook in water in 15 minuten zacht.
Giet de zuurkool af en schep om met de mosterd en de helft van de crème fraîche. Breng op smaak met zout en versgemalen peper.
Verdeel de zuurkool over een ovenschaal.
Stamp de aardappelen met de resterende crème fraîche tot puree en schep er 3 el geraspte Gruyère kaas door.
Verdeel de puree over de ovenschaal.
Bestrooi met de resterende kaas en het paneermeel.
Plaats 15 - 20 minuten in de oven tot de kaas goudbruin en krokant is.
TIP: Verstop plakjes (vegetarische) rookworst onder de aardappelpuree.
U lees regelmatig méér handige tips, kookvideo’s en recepten van Sandra op U+.