Het winnende team van basisschool de Meander.
Het winnende team van basisschool de Meander. Foto: aangeleverd

Basisschool Meander schoolschaakkampioen

Algemeen

HEILOO - Afgelopen donderdagmiddag was het een drukte van belang in de bibliotheek aan de Westerweg. De reden: het schoolschaakkampioenschap van de Heiloose basisscholen zou daar plaatsvinden, georganiseerd door schaakvereniging Oppositie. Tien teams van ieder vier schakers streden om de felbegeerde wisselbeker die tijdens de vorige twee edities was gewonnen door basisschool De Meander.

De teams werden verdeeld over twee groepen: een groep van zes teams, bestaande uit de beste schakers en schaaksters van de school en een groep van vier teams waarin de tweede teams van de scholen werden ondergebracht.

Onder het toeziend oog van leerkrachten en heel veel ouders werd er aan de diverse borden hard en zeer sportief gestreden. Iedere schaker kreeg zeven minuten op zijn of haar klok en binnen die tijd moest de klus worden geklaard.

Na een spannende strijd bleek basisschool De Meander wederom de sterkste: alle wedstrijden werden gewonnen. Het team van basisschool Elckerlyc eindigde als tweede en de Jan van Rijckenborghschool legde beslag op de derde plaats.

Alle kinderen kregen een herinneringsmedaille en de kinderen van de winnende scholen kregen daarnaast nog een gouden, zilveren of bronzen medaille. En natuurlijk was daar de enorme wisselbeker die werd uitgereikt aan het team van De Meander. De bedoeling is dat de schakers van De Meander en van Elckerlyc volgend voorjaar gaan meedoen aan het districtskampioenschap van de Noord-Hollandse Schaakbond.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant