In de Champions League spelen de kinderen langer en vaker.
In de Champions League spelen de kinderen langer en vaker. Foto: aangeleverd

De Foresters start zijn eigen Champions League!

Algemeen

HEILOO - Vanaf het seizoen 2022-2023 zijn er topclubs te zien bij De Foresters, want de Champions League komt naar Heiloo! Jongens en meisjes die geboren zijn in 2016 en 2017 voetballen onderling in de shirts van de Europese topclubs. Voetballen in de shirts van Ronaldo, Lieke Martens, Virgil van Dijk of Matthijs de Ligt. Wie wil dit nu niet? En wie weet maakt een van deze jonge voetballertjes over een aantal jaar net als oud-Foresters speler Kenneth Taylor zijn debuut in de Champions League.

Waarom start De Foresters dit nieuwe initiatief?

Het idee is natuurlijk niet alleen maar om in mooie shirts te spelen (de shirts van de topclubs zijn overigens ook nog voorzien van ‘onze egel’), maar er zit ook een idee achter. Er wordt elke zaterdag van 8.30 tot 9.30 uur op het hoofdveld op De Egelshoek onderling gespeeld. Dat betekent dus geen reistijd, geen chauffeurs en altijd onder leiding van de bezielende leiding van gediplomeerde trainers. De partijvormen zijn klein (drie tegen drie of vier tegen vier) en op een passend veld met speciale doeltjes. Zo hebben alle jongens en meisjes veel balcontact en kunnen zij lekker een uur voetballen. In normale competities speel je 3 x 10 minuten en staan de kinderen ook vaker wissel. Dat wordt hiermee voorkomen. De jongens en meisjes spelen dus langer en vaker.

Wilt u meer weten over dit nieuwe initiatief? Kijk dan op www.deforesters.nl voor meer informatie of neem contact op met Jeroen Smit (championsleagueforesters@gmail.com / 06-52403333).

De Foresters hoopt u snel te zien op de Egelshoek!

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief