Jongerenwerker Maartje
Jongerenwerker Maartje Foto: aangeleverd

Nieuwe jongerencoach in Heiloo

Algemeen

HEILOO - Vanaf eind mei is jongerencoach Maartje van Egmond actief in Heiloo. Maartje kijkt naar wat er speelt onder (groepen) jongeren. Door in gesprek te gaan met jongeren kan vroegtijdig risicogedrag worden gesignaleerd en kunnen hulpvragen worden herkend. In veel gevallen kan op deze manier worden voorkomen dat jongeren afglijden en in een hulpverleningstraject terecht komen. Maartje houdt zich specifiek bezig met coaching van jongeren die wel wat steun kunnen gebruiken.

De corona pandemie heeft littekens achtergelaten in de samenleving. Momenteel ervaren veel meer jongeren gevoelens van eenzaamheid dan voor de pandemie. Ook het aantal jongeren met zelfmoordgedachten is toegenomen. Vanaf het voorjaar van 2022 is er voor de periode van één jaar een extra formatie jongerenwerk beschikbaar in de BUCH. Dit betekent voor iedere gemeente (Bergen, Uitgeest, Castricum, Heiloo) een tijdelijke extra formatie van ongeveer 0,5 FTE. Besloten is om deze formatie in te zetten op jongerencoaching. De jongerenwerkers in de BUCH werken vanuit een positieve aanpak: de focus ligt primair op het welzijn van de jongere, op het creëren van een doel (wat wil de jongere eigenlijk zelf?), talentontwikkeling (waar is de jongere goed in?) en het bewust ervaren van succes (wat lukt er wel?).

Maak je je zorgen (over een jongere) en zou je in contact willen komen met Maartje? Bel 06 21 92 78 13. Je mag ook altijd binnenlopen bij de inloop in BukBuk op woensdag en vrijdag van 15.00 – 22.00 uur.

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant