Deelnemers van de triathlon: Hugo Houtenbos, Daan Borst, Hans Baltus, Bart Borst, Ruud Baltus, Jeroen van Schagen, Lars van de Steen, Manus van der Lee, Rikkert van Schagen, Rene Kaandorp, Jeroen op de Weegh en Theo Leering.
Deelnemers van de triathlon: Hugo Houtenbos, Daan Borst, Hans Baltus, Bart Borst, Ruud Baltus, Jeroen van Schagen, Lars van de Steen, Manus van der Lee, Rikkert van Schagen, Rene Kaandorp, Jeroen op de Weegh en Theo Leering. Foto: aangeleverd

HZV Het Vennewater 9 in actie bij 1/8 triathlon

Algemeen

HEILOO - Afgelopen zaterdag klokslag 14.00 uur was er een bijzonder evenement in en om het Maalwater te Heiloo, namelijk de 1/8 triathlon van HZV Het Vennewater 9.

Het jaarlijkse teamuitje van HZV 9 bestaat meestal uit een footgolf-parcours met een afsluitende BBQ. Dit jaar moest het anders en werd er een uitdagend evenement verzonnen door parcoursbouwers Bart Borst en Rene Kaandorp. Drie weken voor de datum van het uitje kregen de zaalvoetballers van HZV de schrik van hun leven: een 1/8 Maalwater-triathlon met 500 meter zwemmen, 25 km fietsen en 5 km hardlopen. In allerijl moest er door de mannen op de specifieke onderdelen getraind worden. 

Bij de start van het zwemmen kregen de deelnemers een behoorlijke tegenvaller te verwerken. Er moest niet 500 meter gezwommen worden maar 700 meter. Een groot aantal deelnemers nam een loopje met de organisatie en besloten van de 700 meter maar liefst 500 meter stapvoets door het water aan de rietkant van het Maalwater af te werken. Het zat de organisatie niet lekker, maar het bleek een hiaat in het wedstrijdreglement. Ook het fietsonderdeel werd door sommige deelnemers niet echt serieus genomen. Logischerwijs pak je een racefiets om dit onderdeel tot een goed einde te brengen, maar sommige HZV-9 deelnemers kwamen aan met tourfietsen en Postcode Loterijfietsen. 

Grote winnaars van de triathlon werden uiteindelijk good-old kwikzilveren Manus van der Lee, gevolgd door kunstenaar Theo Leering en bonkige Daan Borst. Een bijzonder evenement waar de topfavorieten Rikkert van Schagen (1:15), Lars van de Steen (1:23) en Hugo Houtenbos (1:24) lichtelijk teleurstelden in hun tijden. 

Volgend jaar komt er een 2e editie. Hopelijk komen de deelnemers dan beter voorbereid aan de start.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief