Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Bas heeft darmkanker en vraagt om financiële steun

Algemeen

HEILOO - Bij Bas uit Heiloo is april darmkanker geconstateerd met uitzaaiingen in de lever. Door zijn ziekte is hij afhankelijk van een uitkering, hiermee zijn helaas niet al zijn kosten gedekt. 
Via het GoFundMe-platform vraag hij om een bijdrage voor zijn jaarlijkse inkomen. 

Bas: “Ik ben Bas. Ik werk als zelfstandig animator en illustrator. Ik ben gescheiden en heb 2 kinderen. In april is darmkanker bij me vastgesteld met uitzaaiingen in de lever. Inmiddels heb ik 5,5 week chemotherapie en bestraling achter de rug en zijn 2 uitzaaiingen behandeld. Nu ben ik aan het aansterkten voor de laatste operatie van de tumor in mijn dikke darm, die eind september zal plaatsvinden.” Tot nu toe is de behandeling goed aangeslagen, maar hij is er moe en heeft veel pijn.

Op dit moment leeft hij van een AOV, omdat hij ook diabetes type 1 heeft is de premie daarvoor erg hoog en de AOV daarom minimaal. De uitkering is rond bijstandsniveau en keert pas na 3 maanden voor het eerste uit. De kosten voor zijn bedrijf zijn hiermee niet gedekt, en hij had het al zwaar door de corona-crisis. Bas hoopt met de inzamelingsactie 10 000 euro op te halen. 

Bekijk hier de campagne: https://gf.me/v/c/gfm/inkomen-bij-darmkanker-2022 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief