Met de pop-upstore wordt geld ingezameld voor projecten in Nepal.
Met de pop-upstore wordt geld ingezameld voor projecten in Nepal. Foto: aangeleverd

Pop-upstore Stichting Veldwerk in ‘t Loo

Algemeen

HEILOO - Van 11 tot en met 17 juli heeft Stichting Veldwerk van winkelcentrum ‘t Loo toestemming gekregen om een pop-upwinkel in te richten en daarmee geld in te zamelen voor de projecten in Nepal.

Stichting Veldwerk

Stichting Veldwerk is in 1999 opgericht door de Heilooër René Veldt. Het doel van Stichting Veldwerk is om kinderen op te vangen die door de toen heersende burgeroorlog wees werden. De burgeroorlog is inmiddels verleden tijd en de weeskinderen kunnen weer veilig opgevangen worden in hun eigen dorpen, maar de laagste kaste van Nepal heeft het nog steeds arm. 

Om de kinderen uit deze kaste een kans te geven is Stichting Veldwerk gaan samenwerken met een Nepalese stichting die het mogelijk maakt voor de kinderen om naar school te gaan en een vakopleiding te volgen. Voor de meeste van de 159 kinderen is in Nederland een sponsor gevonden die de studiekosten financiert, maar nog niet voor alle kinderen.

Veldwerkwinkel

Daarom wordt via andere wegen geprobeerd geld in te zamelen, onder andere via de Veldwerkwinkel in ‘t Loo. Hier zullen onder andere prachtige Nepalese producten te koop zijn zoals kleding, sieraden en decoratie. Daarnaast zullen er ook kunstwerken worden verkocht die voor dit doel geschonken zijn. En voor muziekliefhebbers staat er een kist vol cd’s. Kortom, veel artikelen die het de moeite waard maken om de winkel te bezoeken. U vindt de winkel van maandag 11 tot en met zaterdag 17 juli in ‘t Loo. U gaat toch ook een kijkje nemen? 

Voor meer informatie over Stichting Veldwerk:

www.stichtingveldwerk.nl of bel naar telefoonnummer 06-22659285.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief