Vera Burgering is al jaren actief als voorlezer.
Vera Burgering is al jaren actief als voorlezer. Foto: aangeleverd

De VoorleesExpress viert feest! Komt u ook?

Algemeen

HEILOO - De Heiloose VoorleesExpress heeft vijf seizoenen succesvol gedraaid: reden voor een feestje samen met kinderen, ouders, voorlezers, intermediairs en alle overige geïnteresseerden.

Op zaterdagmiddag 9 juli organiseert Bibliotheek Heiloo een aantrekkelijk programma, waarvoor wij u hartelijk uitnodigen. Voor meer informatie kunt u terecht op www.bibliotheekheiloo.nl, aanmelden kan via voorleesexpress@bibliotheekheiloo.nl.

Voorlezen is een leuke, belangrijke en effectieve manier om bij te dragen aan de taalontwikkeling van kinderen. Bij de VoorleesExpress lezen vrijwilligers 20 weken lang, 1 uur per week, voor aan kinderen van 2 tot 8 jaar voor wie dat een groot verschil kan maken in hun taalontwikkeling. 

Vera Burgering is al een paar jaar actief als voorlezer: “Als VoorleesExpress vrijwilliger maak je contact met kinderen met een taalachterstand. Na er een paar keer geweest te zijn, is het kind zo blij dat je er weer bent. Ik geniet van het plezier en natuurlijk als ik zie dat het hele gezin ervan profiteert. We evalueren regelmatig met de begeleiding en de andere vrijwilligers, daardoor kom je op ideeën en ontwikkel je een breed palet van bezig zijn met taal. De dingen die ik leer bij de VoorleesExpress pas ik privé ook toe. Een win-win situatie.”

Nieuwe voorlezers zijn welkom! Meld u aan voor een kennismakingsgesprek via https://voorleesexpress.nl/locatie/heiloo.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief