Dit jaar is de organisatie van de kermis in handen van Café de Wit.
Dit jaar is de organisatie van de kermis in handen van Café de Wit. Foto: aangeleverd

Café de Wit klaar voor kermis 2022

Algemeen

HEILOO - Na twee jaar eindelijk weer een kermis zoals vanouds! In 2020 kon het helaas niet doorgaan vanwege de aangescherpte maatregelen en vorig jaar was het in aangepaste vorm.

Dit jaar is de organisatie van de kermis volledig in handen van Café de Wit. Café Blondes heeft een nieuwe eigenaar en die heeft zich kort voor de kermis teruggetrokken. Dit zorgde voor wat aanpassingen maar samen met de gemeente zijn wij hier gelukkig tot een oplossing gekomen. Wij mogen met dank aan Sunny Dreams een extra lange buitenbar maken, dank daarvoor!

Van glas naar plastic

De kermis begint officieel op donderdag 30 juni maar de laatste jaren werd het in Café de Wit de woensdag voor de kermis al een stuk drukker vanwege het zogeheten ‘van glas naar plastic’! Om 00.00 uur vieren we dat de kermis begint en krijg je het eerste biertje in een plastic bekertje van het huis!

Dit jaar hebben we toestemming gekregen van de gemeente en buurtbewoners om alle dagen buiten muziek te draaien. Op donderdag van 20.00 – 22.00 uur draait Jelle V 80s, 90s & 00s buiten en staat binnen het feestduo Yvonne en Sjoerd die alle meezingers spelen, van Tina Turner en Aretha Franklin tot André Hazes en Tino Martin. Op vrijdag staan eerst The Cubs en daarna DJ Kowal buiten te spelen van 20.00 – 22.00 uur en in het café draaien The Cubs en Jelle V lekkere plaatjes. Zaterdag komen de dj’s van Fijne Deuntjes met een saxofonist/trompettist lekkere zomerse dansmuziek draaien van 20.00 – 23.00 uur. Binnen staat dan natuurlijk als vanouds Paul Vlaar! Zondag vanaf 16.00 uur gaat het helemaal los met buiten Bob en de Blue Band en sluit Paul Vlaar de kermis binnen af.

Ook dit jaar wordt er weer met muntjes gewerkt. Deze zijn te koop bij de muntwagens (gelieve met cash te betalen) die aan beide kanten van de tent staan. Mochten er munten over zijn, dan kunnen deze alléén op donderdag 7 en vrijdag 8 juli worden ingeleverd. Let op! De muntjes van vorige edities zijn dit jaar niet meer geldig.

Toegang vanaf 18 jaar

Helaas zijn wij genoodzaakt om de minimale leeftijd van 18 jaar voor de toegang te hanteren. Wij weten dat we hiermee mensen teleurstellen en hadden dit zelf ook graag anders gezien. Er is echter geen andere en makkelijke manier om controle te houden op het alcoholgebruik onder de 18 jaar. Wij zijn verantwoordelijk voor de naleving van de wettelijke regels en de afspraken die hierover zijn gemaakt met o.a. de gemeente en politie. Daarnaast willen én kunnen we geen boetes riskeren. We hopen op jullie begrip.

Voor meer informatie kijk op www.cafedewit.nl of volg het café op onze socials voor alle laatste info!

Laten we er samen een mooie kermis van maken!

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant