Afbeelding
Foto ter illustratie. Dit is niet de oud-katholieke Ste Agneskerk aan de Voorstraat in Egmond aan Zee.

Zomeravondconcerten in de Oud-Katholieke Kerk

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Gedurende de maanden juli en augustus zijn er op de maandagavond weer orgelconcerten in de oud-katholieke Ste Agneskerk aan de Voorstraat in Egmond aan Zee.

Deze succesvolle concertreeks wordt op 4 juli geopend door de jonge organist Steven Knieriem, die vorig jaar al indruk heeft gemaakt met zijn vaste meesterhand. De reeks wordt op 29 augustus afgesloten door de vermaarde Jaap Zwart met een concert bij kaarslicht.
Tweemaal staat er een duo geprogrammeerd: op 11 juli nemen de bekende sopraan Marjon Strijk en Harry van Wijk op het orgel ons mee op een reis, die voert van Henry Purcell naar the Phantom of the Opera van Lloyd Webber. Genieten dus.
Op 8 augustus laten Gijsbert Kok (orgel) met Roeland Kapaan op saxofoon horen hoe fraai deze instrumenten samenklinken. Een concert met het nodige vuurwerk.
Terug van weggeweest is de organist Sander van Marion, die ook een muzikale reis maakt langs diverse landen in Europa en Amerika. Een goede gelegenheid om de oude meester weer aan het werk te horen.

Alle concerten beginnen om 20.30 uur en de toegang is gratis. Na afloop van het concert is er een collecte ter bestrijding van de onkosten.

Overzicht

4 juli:                   Steven Knieriem - orgel
11 juli:                  Marjon Strijk (sopraan) en Harry van Wijk (orgel)
18 juli:                  Jochem Schuurman – orgel
25 juli:                  Sander van Marion – orgel
1 augustus:         André Knevel – orgel
8 augustus:         Gijsbert Kok (orgel) en Roeland Kapaan (saxofoon)
15 augustus: Gerben Mourik – orgel
22 augustus: Wybe Kooijmans – orgel
29 augustus:  Jaap Zwart - orgel

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief