Sija met haar gouden medaille.
Sija met haar gouden medaille. Foto: aangeleverd

Dojo ‘t Loo in actie

Algemeen

HEILOO - Dit weekend werd in Nieuw-Vennep het Noord-Hollands districtskampioenschap gehouden voor judoka’s tot 18 jaar.

In de vroege ochtend was het Sija die met twee snelle ippons de finale wist te halen. Ze wist dat ze een zware kluif had aan haar grootste concurrent in dit district. Ze ging in de finale snel naar een wazari voorsprong en volgde met een houdgreep waardoor ze het kampioenschap veilig stelde. In het tweede blok waren Elvin, Pablo, Wobbe en Roan aan de beurt. Roan, die eigenlijk nog tot 15 jaar judoot, kwam voor de ervaring en verloor dan helaas ook twee wedstrijden. Wobbe won na een vrijloting zijn eerste wedstrijd en kwam hiermee in de halve finale. In deze wedstrijd stond hij een wazari voor, deze kon hij helaas niet tot het einde vasthouden en hij verloor de wedstrijd.

Hierna was de wedstrijd om het brons en ook deze ging helaas verloren. Pablo moest in zijn eerste wedstrijd tegen de latere kampioen en verloor helaas zijn wedstrijd. De wedstrijd erna verloor hij ook van de latere nummer drie. Ook Elvin verloor zijn eerste wedstrijd, die hij sterk begon. Dit was tegen de latere nummer twee. De volgende wedstrijd won Elvin knap. Maar de derde wedstrijd ging tegen de andere nummer drie en ging helaas verloren. In de laatste groep kwam Job Kroon net wat kracht in zijn nieuwe gewichtsklasse tekort. Hij verloor twee wedstrijden. Di An won zijn eerste wedstrijd met ippon. De tweede wedstrijd verloor hij. Yesper won net als Di An zijn eerste wedstrijd en verloor de tweede wedstrijd. De wedstrijd erna won hij, maar de vierde wedstrijd viel hij geblesseerd uit en moest voor foto’s naar het ziekenhuis. Di An moest na zijn tweede partij nog drie wedstrijden die er hard aan toe gingen. Hij wilde voor Yesper een medaille halen. Alle drie wedstrijden werden gewonnen en zo werd hij derde.

Tot halverwege het seizoen nog judoënd voor Dojo t ‘Loo, kwam Celine nu uit voor Kenamju Haarlem. Ze werd tweede op dit kwalificatietoernooi.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief