Vogelgriep
Vogelgriep Foto: Archief Uitkijkpost

Vogelgriep in Heiloo en regio

Algemeen

HEILOO - De uitbraak van vogelgriep bij wilde vogels neemt in de regio rond Heiloo toe. Dit betekent dat inwoners geconfronteerd kunnen worden met dode vogels. Het is belangrijk om dode vogels te ruimen zodat het virus niet verder kan worden verspreid. Maar wie is ervoor verantwoordelijk? Dat is afhankelijk van de plek waar de dode vogel gevonden wordt.

Als een dode vogel in de tuin, op het balkon of op eigen terrein wordt gevonden, is de eigenaar of beheerder verantwoordelijk voor het ruimen. Op de lokale weg of in lokaal water kan er melding gedaan worden doen bij de gemeente. Op de provinciale weg dient de provincie gewaarschuwd te worden en in provinciaal water Hoogheemraadschap Hollands Noorderkwartier. Als er een dode vogel wordt aangetroffen op rijkswater of -snelweg is Rijkswaterstaat verantwoordelijk en langs het spoor ProRail.

Wanneer je een dode vogel vindt op jouw terrein, adviseren wij om wegwerphandschoenen te dragen tijdens het weghalen van de vogel. Was daarna heel goed je handen met water en zeep. 

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief