De Zonnewende trekt jaarlijks veel bezoekers.
De Zonnewende trekt jaarlijks veel bezoekers. Foto: Bart Burkels

Een overvol en bijzonder weekend voor Historische Vereniging Heiloo

Algemeen

HEILOO - De Historische Vereniging heeft een druk en bijzonder weekend voor de boeg.

Dit jaar viert de Historische Vereniging driemaal de Zonnewende, te weten op zondag 19, maandag 20 en dinsdag 21 juni. Het vertrek van de wandeling naar Nijenburg is om 20.00 uur vanaf Theater de Beun. De kosten zijn € 5. Pinnen kan. Bij Nijenburg zal vanaf het bordes naar de zonnewende gekeken worden en in de boomgaard zal een bijzonder schouwspel te zien zijn van alleskunner Inge Kracht. Het belooft een prachtige avond te worden. Opgeven via 06-51718363. 

Lezing Cornelis van Foreest 
In hetzelfde weekend op zaterdag 18 juni is de uitgestelde lezing over Cornelis van Foreest in de filmzaal van het Historisch Museum Heiloo. Aanvang 14.30 uur, de toegang is gratis. Oud-Heilooër Peter Tomson spreekt over een van de belangrijke bewoners van Nijenburg, waarover hij een boek schreef. De lezing is een mooie aanvulling voor wie deelneemt aan een rondleiding op Nijenburg en voor wie geïnteresseerd is in het boek. Cornelis van Foreest (1756-1825) was een toegewijde patriot en vervolgens een belangrijk bestuurder tijdens de Bataafse Republiek. Bij de komst van koning Lodewijk trad hij af en wijdde zich aan de tuinen van Nijenburg.

De archeologische wandelingen in Zuiderloo
Archeologisch Museum Baduhenna organiseert archeologische wandelingen in Zuiderloo in samenwerking met de Historische Vereniging Heiloo. Vrijdag 17 juni om 13.30 en zaterdag 18 juni om 11.00 uur. Start vanaf het Landgoed Willibrordus, verzamelen bij de ingang van het Historisch Museum. Aanmelden via: communicatie@baduhenna.nl. Kosten € 5, pinnen kan.

Tijdens de wandeling vertelt de gids over het oude landschap, houtwallen, waterputten, palencirkels en grafheuvels. Daarna kijkt u beslist met andere ogen naar deze wijk.


Openingstijden
Ten slotte: In het Historisch Museum zijn de huidige tentoonstellingen nog te zien. U ziet: een overvol programma. Wellicht is het moeilijk kiezen, maar weet dat u bij alle activiteiten meer dan welkom bent. Openingstijden van het museum dinsdag van 19.00-21.00 uur, zaterdag en zondag van 14.00-17.00 uur. De toegang is gratis.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief