Afbeelding
Foto: Aangeleverd

Braderie Egmond aan Zee

Algemeen

EGMOND AAN ZEE - Vanaf 1 juni tot en met de laatste woensdag in augustus organiseert de ondernemersvereniging Egmond Actief elke woensdagmiddag vanaf 17 tot 21 uur de braderie in Egmond aan Zee. Het is een gezellige avondmarkt waarop inwoners en toeristen samenkomen. Het moet nog even op gang komen, niet alle standhouders waren de afgelopen twee weken aanwezig. In de maanden juli en augustus verwacht de ondernemersvereniging wel alle kramen vol te krijgen. 

“De afgelopen twee jaar zijn veel marktondernemers iets anders gaan doen, vaak noodgedwongen door alle beperkingen rondom corona. Daarnaast zijn niet alle winkeliers en marktkooplui echt verbonden met het dorp Egmond aan Zee. In juni laten zij daarom soms verstek gaan. Dat maakt het in juni net iets minder gezellig dan in juli en augustus”, geeft een winkelier aan. 

Stroopwafels en nijntjeknuffels

Op de markt is elk jaar van alles te koop. Van gehaakte poppen en beesten tot telefoonhoesjes, poffertjes, kleding, muziek, tassen en stroopwafels. Iwan van Schaik staat al jaren op de braderie. Hij is de derde generatie stroopwafelbakkers. Zijn stroopwafels en stroopwafelkruimels zijn mateloos populair, de kruimels met stroop vooral bij kinderen. Hij reist elke woensdag van Den Haag naar Egmond aan Zee, maar dat is het meer dan waard. De woensdagbraderie aan zee vindt hij altijd gezellig. Dit jaar verkoopt hij de geur van wafels vanuit een nieuwe kraam die sneller op- en afgebouwd 

hebben wij gelukkig niet stilgezeten. We hebben een nieuwe winkels geopend in onder andere Den Haag. Daarnaast verkopen we al onze producten ook aan banketbakkers en op markten. Dat konden we tijdens corona gewoon blijven doen” aldus Iwan.

Elly uit Schoorl haakt avond aan avond knuffelpoppen en -beesten. Die verkoopt ze al een aantal jaren op de braderie. “Het is een uit de hand gelopen hobby”, geeft ze lachend toe. In de ochtend drink ik eerst koffie en lees ik de krant, daarna begin ik met haken. Mijn knuffels worden vaak als kraamcadeau of als verjaardagscadeau gegeven. Vooral nijntje is hier populair. Egmond aan Zee is de ‘geboorteplaats’ van nijntje. 

Komt u ook een keer gezellig naar de braderie in Egmond aan Zee op de woensdag? Naast winkelen kunt u op de vele terrassen genieten van heerlijk eten, een drankje of een lekkere kop koffie! 

Afbeelding

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant