Sanne Koopman
Sanne Koopman Foto: Aangeleverd - Feyenoordvrouwen

Voetbalprof Sanne Koopman naar Feyenoord

Algemeen

EGMOND AAN DEN HOEF - Afgelopen week tekende Sanne haar profcontract bij de eredivisieclub Feyenoord. Volgend seizoen speelt zij dus in het rood/wit in de Pure Energie Eredivisie Vrouwen, het allerhoogste niveau van het Nederlandse vrouwenvoetbal. 

Begonnen in de jeugd bij VV Egmondia en SC Telstar speelde ze vanaf september 2018 voor VV Alkmaar. Daar is ze aan het einde van het afgelopen seizoen gekroond tot Miss VV Alkmaar. Ze is het toonbeeld van de snelstgroeiende teamsport van deze tijd, vrouwenvoetbal. Daarnaast heeft Sanne een record gevestigd voor de Alkmaarse club; zij heeft de meeste wedstrijden in het shirt van deze Alkmaarse eredivisionist gespeeld. Aankomend seizoen dus next level bij Feyenoord. Een voetbaldroom komt uit.

Oranje Leeuwin 
Sanne (19) uit Egmond aan den Hoef speelde afgelopen seizoen in de selectie van VV Alkmaar met rugnummer 18, ze is een echte middenveldster. Als talentvolle voetballer heeft ze zich via de VV Alkmaar Academie ontwikkeld tot de prof die ze nu is; passievol, enthousiast en strijdbaar. In seizoen 2018/2019 speelde ze bijna in het oranje tijdens het EK onder 17 tegen Georgië. Ze werd op het laatste moment niet geselecteerd. 

Om aan de top te komen én te blijven zijn een goede topsportmentaliteit en doorzettingsvermogen onmisbaar.  Sanne in een notendop! 

Volgende week in de Uitkijkpost een interview met Sanne Koopman. Je leest dan onder andere waarom zij voor deze eredivisieclub heeft gekozen en waarom dit het juiste moment was voor deze transfer.

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief