De lezing vindt plaats bij op het PCC Heiloo.
De lezing vindt plaats bij op het PCC Heiloo. Foto: aangeleverd

Rotary Heiloo organiseert openbare lezing

Algemeen

HEILOO - Alle activiteiten van Rotary Club Heiloo draaien weer op volle toeren. Na de succesvolle PCC Maalwater Run en Walk en de Kaasactie staan er nu openbare en gratis toegankelijke lezingen op het programma waarin actuele onderwerpen belicht worden.

Op 1 juni om 20.00 uur spreekt, op uitnodiging van Rotary Club Heiloo, Dr Ir Erwin Duizer Hoofd van het Nationaal Poliolaboratorium bij het RIVM over Polio en Corona virus in het PCC aan de Dors. De lezing gaat over Virus en Vaccinatie

Erwin Duizer werkt al vanaf 1998 aan het RIVM. In 2015 werd hij hoofd van het Nationaal Polio Laboratorium dat door de Wereld Gezondheids Organisatie is aangewezen als gespecialiseerd referentie instituut. Het laboratorium is verantwoordelijk voor de controle op aanwezigheid van het poliovirus. Men werkt niet alleen voor Nederland maar ook voor andere landen. 

Omdat in sommige delen van Nederland de vaccinatiegraad te laag is bestaat het gevaar dat een geïmporteerd organisme voor een desastreuze uitbraak zorgt. Om dit te monitoren wordt ons riool/afvalwater o.a. gescreend op virusdeeltjes. Behalve naar Polio virus wordt het rioolwater ook gescreend op andere gevaarlijke organismen, ook op Covid. Erwin Duizer deze monitoring bespreken.

Rotary International opperde in 1985 het plan de wereld vrij te maken van het verwoestende polio-virus. Dat ambitieuze plan werd na enige tijd overgenomen door de Wereld Gezondheids Organisatie. Door de enorme inspanning wereldwijd is het aantal polio gevallen teruggedrongen van dagelijks meer dan 1000 gevallen in 1985 tot een paar besmettingen in Pakistan en Afghanistan vorig jaar. Dat wordt bereikt door de enorme inspanning van vaccinatie teams. 

Duizer zal uitleggen waarom nieuwe vaccins tegen Polio nodig zijn en ook ingaan op de verschillen met het Corona virus. 

Rotary Club Heiloo is een actieve club met ongeveer 45 enthousiaste leden. Wilt u meer weten over deze club dan is deze avond een goede gelegenheid om kennis te komen maken. 

Aanvang 20.00 uur

Zaal open vanaf 19.30 uur

Locatie: PCC Heiloo

Adres: De Dors 2, Heiloo

Graag aanmelden op Rotaryheiloolezing@gmail.com 

Bedrijf Belicht

Sport

Regio

Digitale krant