Afbeelding
Foto: Gemeente Castricum op Facebook

Showroom Duurzaam Bouwloket op de markt

Algemeen

CASTRICUM - Hoe ziet een zonnepaneel, warmtepomp of infraroodverwarming eruit? Op vrijdag 27 mei staat de showroom van Duurzaam Bouwloket op de weekmarkt in het centrum van Castricum.

In deze showroom is te zien hoe duurzame en energiebesparende maatregelen eruit zien en werken, zoals zonnepanelen en infraroodverwarming. En ook kleine maatregelen, zoals radiatorfolie, kunnen daar worden bekeken. Al met kleine stappen, zoals het aanbrengen van isolatie of door het beter gebruiken van de verwarming, kan op energieverbruik worden bespaard. Een adviseur van het onafhankelijke Duurzaam Bouwloket vertelt hier deze middag alles over. De showroom staat van 09.00 tot 15.00 uur op de markt.

Onafhankelijk advies
Het Duurzaam Bouwloket is het energieloket van de gemeente Castricum. Bewoners kunnen hier terecht voor gratis en onafhankelijk advies over het energiezuinig, duurzaam en aardgasvrij maken van hun woning. Het Duurzaam Bouwloket heeft ook informatie in huis over de mogelijkheid van subsidie en financiering.

Daarnaast is informatie te krijgen van de vrijwillige energiecoaches van CALorie Energie. Zij zullen ook aanwezig zijn bij de showroom. Ook op zaterdagmiddag 4 juni kunt u de showroom nog bezoeken, dan staat deze bij De Oude Keuken in Bakkum, tijdens de ledendag van CALorie Energie. De showroom is ook toegankelijk voor niet-leden. 

Ander moment
Kunt u deze dagen niet naar de mobiele showroom komen? Andere momenten:

- Zaterdagmiddag 4 juni tijdens de ledendag van CALorie bij de Oude Keuken in Bakkum
- Donderdag 9 juni op de ochtendmarkt in Egmond aan Zee
- Vrijdag 10 juni op Middelweg 110 in Uitgeest
- Zaterdag 11 juni op de weekmarkt in Bergen of
- Woensdag 22 juni winkelcentrum ’t Loo in Heiloo.

Zonnepanelenactie loopt tot 1 juli
Op dit moment loopt er nog een lokale inkoopactie voor zonnepanelen. Hierover kunt u de adviseur van Duurzaam Bouwloket vragen stellen, of u kunt zich inschrijven via de website van Duurzaambouwloket//bch-actie

Contact
U kunt uw vragen ook telefonisch of per mail stellen aan het Duurzaam Bouwloket. Zij zijn bereikbaar via: telefoonnummer 072-743 39 56 en per e-mail via info@duurzaambouwloket.nl

Bron: gemeente Castricum

Schrijf je in voor onze nieuwsbrief